Αναστέλλεται η απεργία στο λιμάνι του Πειραιά


Αναστέλλεται η απεργία στον Πειραιά που  προκήρυξε για σήμερα Τετάρτη 1 και αύριο Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου η Ένωση Εργαζομένων Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ) στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ (COSCO) μετά την άρνηση της εργοδοσίας να δεχθεί τις προτάσεις τους για συλλογική σύμβαση εργασίας.

“Σας ενημερώνουμε ότι αναστέλλεται η απεργία λόγω γραπτής δέσμευσης που λάβαμε από την εργοδοσία για εναρξη διαβουλεύσεων σχετικά με τα αιτήματα που έχουμε γνωστοποιήσει, σχετικά με αυξήσεις μισθών, μετατροπή συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης, ωράριο εργασίας και πρόγραμμα εργασίας. Οι αγώνες μας δικαιωνονται!”, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι το σωματείο είχε προκηρύξει 48ωρη κινητοποίηση για σήμερα και αύριο, ζητώντας διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ανακοίνωση, με την οποία εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για το κλείσιμο του λιμανιού, εξέδωσε το πρωί η DPort Services, η οποία έχει αναλάβει την υποστήριξη της λειτουργίας και της διαχείρισης του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά για λογαριασμό της ΣΕΠ Α.Ε.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ