Μητσοτάκης: Δεκαπλάσια τα ραντεβού εμβολιασμού για τους άνω των 60 μετά την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας


Με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει ότι από χθες που ανακοινώθηκε το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τις ηλικιακές ομάδες 60 άνω, κλείστηκαν σχεδόν 20.000 ραντεβού μέσα σε λίγες ώρες. Με άλλα λόγια, τα ραντεβού δεκαπλασιάστηκαν, καθώς όπως εξηγεί, πριν την ανακοίνωση του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, ο ρυθμός των ραντεβού στις ηλικιακές ομάδες άνω των 60 ετών ήταν 2.000 την ημέρα. Παράλληλα ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τον αναγκαίο εμβολιασμό δεν εκδηλώνεται σε κάποιον ουδέτερο χρόνο, αλλά έρχεται ενόψει και της ανησυχητικής μετάλλαξης «Όμικρον» και με επίκεντρο την συγκεκριμένη ευάλωτη ομάδα των συμπολιτών μας.

Όπως εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν την ανακοίνωση του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, ο ρυθμός των ραντεβού στις ηλικιακές ομάδες άνω των 60 ετών ήταν 2.000 την ημέρα.
«Πριν ανακοινώσουμε το μέτρο του αναγκαίου εμβολιασμού ο ημερήσιος ρυθμός των νέων ραντεβού για τις ηλικίες άνω των 60 ήταν περίπου 2.000. Από τότε που ανακοινώσαμε το μέτρο, έχουν κλειστεί σχεδόν 20.000 ραντεβού. Δηλαδή κλείστηκαν σχεδόν 10 φορές περισσότερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

 

Μητσοτάκης: 9 στους 10 Έλληνες που πεθαίνουν είναι άνω των 60 ετών

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «σήμερα 9 στους 10 Έλληνες που πεθαίνουν είναι άνω των 60 ετών, 7 στους 10 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ ανήκουν στην ίδια κατηγορία και παραπάνω από 8 στους 10 δεν έχουν εμβολιαστεί. Πρόκειται, λοιπόν, για εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο».

Τέλος κ. Μητσοτάκης εξήγησε πως «η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για τον αναγκαίο εμβολιασμό των συμπολιτών μας άνω των 60 ετών δεν εκδηλώνεται σε κάποιον ουδέτερο χρόνο, αλλά έρχεται ενόψει και της ανησυχητικής μετάλλαξης «Όμικρον» και με επίκεντρο πάντα τη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ