Αντισώματα Covid Regeneron: Λιγότερο αποτελεσματική η θεραπεία έναντι της Omicron, λέει η εταιρεία

Αντισώματα Covid Regeneron: Η Regeneron λέει ότι η θεραπεία με αντισώματα Covid μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματική έναντι της Omicron Ένας άνδρας εισέρχεται στην κλινική Regeneron σε μια τοποθεσία θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων στο Pembroke Pines της Φλόριντα, στις 19 Αυγούστου 2021.

Οι κατασκευαστές της θεραπείας Covid-19 δοκιμάζουν τώρα την αποτελεσματικότητά της έναντι της παραλλαγής Omicron –

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Regeneron δήλωσε την Τρίτη ότι η θεραπεία με συνθετικά αντισώματα για την Covid-19 μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματική έναντι της νέας παραλλαγής και σχεδιάζει να πραγματοποιήσει δοκιμές για να καθορίσει κατά πόσο. «Προηγούμενες in vitro αναλύσεις και δομικά μοντέλα σχετικά με τις μεμονωμένες μεταλλάξεις που υπάρχουν στην παραλλαγή Omicron δείχνουν ότι μπορεί να υπάρχει μειωμένη δραστηριότητα εξουδετέρωσης τόσο της επαγόμενης από το εμβόλιο όσο και της μεταφερόμενης από μονοκλωνικό αντίσωμα ανοσίας, συμπεριλαμβανομένων των σημερινών αντισωμάτων REGEN-COV», επεσήμανε η εταιρεία σε μια δήλωση.

“Περαιτέρω αναλύσεις συνεχίζονται για να επιβεβαιωθεί και να ποσοτικοποιηθεί αυτή η πιθανή επίδραση χρησιμοποιώντας την πραγματική ακολουθία παραλλαγής Omicron.”

Το REGEN-COV είναι επί του παρόντος εγκεκριμένο στις Ηνωμένες Πολιτείες ως προφύλαξη μετά την έκθεση σε άτομα υψηλού κινδύνου και εκκρεμεί η πλήρης έγκριση. Βασίζεται σε δύο μονοκλωνικά αντισώματα που παράγονται στο εργαστήριο — πρωτεΐνες σε σχήμα Υ που συνδέονται με τις αιχμές που διακρίνονται στην επιφάνεια του κορωνοϊού, εμποδίζοντας το παθογόνο να εισβάλει στα ανθρώπινα κύτταρα. Τα αντισώματα, που ονομάζονται casirivimab και imdevimab, εγχέονται ενδοφλεβίως.

Αλλά η Omicron έχει μεγάλο αριθμό μεταλλάξεων στις πρωτεΐνες της, κάτι που ανησυχεί τους ειδικούς υγείας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στα τέλη Σεπτεμβρίου συνέστησε τη Regeneron για θεραπεία Covid-19, αλλά μόνο σε ασθενείς με συγκεκριμένα προφίλ υγείας, όπως οι ηλικιωμένοι ή εκείνοι με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here