Θαλάσσια σπορ: 5 επιπλέον λόγοι να απολαύσετε το νερό! [vid]

Τα θαλάσσια σπορ είναι πολύ δημοφιλή, εξαιτίας της ικανότητάς τους να ανεβάζουν τη διάθεση και να τονώνουν ευχάριστα το σώμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα θαλάσσια σπορ γίνονται σε εξωτερικούς χώρους όπου μπορείτε να αναπνεύσετε καθαρό αέρα και να νιώσετε ένα με τη φύση. Αν τώρα, είστε περισσότερο προσανατολισμένοι σε πρακτικές διατήρησης κι ενίσχυσης της υγείας, θα χαρείτε να μάθετε τα πρόσθετα οφέλη τους.

  • Ενισχύει την φυσική κατάσταση

Τα θαλάσσια σπορ είναι μια εξαιρετική μορφή άσκησης επειδή ενεργοποιεί σχεδόν κάθε σημείο του σώματός σας, βοηθώντας σας να κάψετε θερμίδες με φυσικό τρόπο. Αυξάνει τον μεταβολισμό σας και συνεπώς την πρόσληψη υγρών, ρυθμίζει την όρεξή σας, γυμνάζει ευχάριστα το σώμα και σας βοηθά να παραμείνετε υγιείς και γεμάτοι ενέργεια.

  • Μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη και χρόνιες καρδιακές παθήσεις

Στα άτομα με διαβήτη και χρόνιες καρδιακές παθήσεις συχνά συνιστώνται αλλαγές στον τρόπο ζωής για να διατηρήσουν υπό έλεγχο τη γενική τους υγεία. Θαλάσσια σπορ ή απλά το να επιπλέετε στο νερό και να κάνετε μερικές ελαφριές ασκήσεις θα βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων του στρες και θα σας κρατήσουν χαλαρούς, κάτι που κάνει καλό στην καρδιά και το σώμα γενικά.

  • Ευεργετικό για άτομα με αρθρίτιδα

Οι υδάτινες δραστηριότητες όπως η κολύμβηση είναι ιδανικές αν έχετε πόνους ή τραυματισμούς στις αρθρώσεις. Ειδικότερα, η υδροθεραπεία είναι μια παρέμβαση που συνίσταται σε άτομα που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα.

  • Βελτιώνει την οστική πυκνότητα

Η άσκηση των μυών σε διάδρομο μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Θαλάσσια σπορ όπως χαλαρό κανό, θαλάσσια ποδήλατα, κωπηλασία είναι ασκήσεις με χαμηλότερο αντίκτυπο που βοηθούν στην αύξηση της οστικής πυκνότητας και έχουν μειωμένο κίνδυνο τραυματισμών ή επιπλέον επιβαρύνσεων των μυοσκελετικών.

  • Ενισχύει την Ψυχική Υγεία

Όπως κάθε άλλο άθλημα, έτσι και τα θαλάσσια σπορ είναι καλά για το σώμα, αλλά επίσης ενισχυτικά της ψυχής. Η επαφή με το νερό και τη φύση μειώνουν το στρες, το άγχος και την κατάθλιψη. Το κολύμπι, για παράδειγμα, έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη διάθεση τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες και μελέτες συνδέουν τα οφέλη του με μειωμένα συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους.

Aκολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here