Ραντεβού εμβόλιο: 60.000 νέες θέσεις για πρώτη και τρίτη δόση την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου


Εντείνει της προσπάθειες να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη ενόψει των εορτών η Πολιτεία. Ειδικότερα, στο πρόγραμμα Ελευθερία ανοίγουν για αυτήν την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου επιπλέον 60.000 θέσεις για ραντεβού πρώτης και τρίτης δόσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, υψηλή είναι και η ζήτηση από μέρους των πολιτών. Μετά την ανακοίνωση του μέτρου της υποχρωτικότητας του εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα των 60 άνω, αρκετοί είναι αυτοί που σπεύουν να κάνουν το εμβόλιο προκειμένου να αποφύγουν το διοικητικό αντίτιμο των 100 ευρώ μηνιαίως. Την ίδια, ώρα, υπενθυμίζεται ότι όσοι πολίτες έκαναν την δεύτερη δόση πριν το καλοκαίρι, κλείνουν τώρα τους 6 μήνες, οπότε θα πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση. Έτσι, όσοι θέλουν να προγραμματίσουν ή να επισπεύσουν τον εμβολιασμό τους μπορούν να μπουν στο emvolio.gov.gr και να κλείσουν ραντεβού.

Την ίδια ώρα, όπως ανακοίνωσε εχθές ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αναρτήσεις του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, δεκαπλάσια είναι τα ραντεβού για εμβόλιο, μετά τη λήψη του μέτρου της αναγκαιότητας του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού για τους πολίτες 60 και άνω. Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Πριν ανακοινώσουμε το μέτρο του αναγκαίου εμβολιασμού ο ημερήσιος ρυθμός των νέων ραντεβού για τις ηλικίες άνω των 60 ήταν περίπου 2.000. Από τότε που ανακοινώσαμε το μέτρο, έχουν κλειστεί σχεδόν 20.000 ραντεβού. Δηλαδή κλείστηκαν σχεδόν 10 φορές περισσότερα».

Δείτε την ανάρτηση του πρωθυπουργού:

34.000 πολίτες έχουν ήδη κλείσει ραντεβού για την α δόση

Εντωμεταξύ, τις τελευταίες δύο μέρες, περισσότεροι από 34.000 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση. Τα στοιχεία γνωστοποίησε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης της Πέμπτης (2/12) από το Υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Όπως είπε η κα Παπαευαγγέλου: «Τα δεδομένα από το πρόγραμμα Ελευθερία δείχνουν ότι μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας άνω των 60 ετών έκλεισαν ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου. Το τελευταίο 48ωρο κλείστηκαν 34.000 ραντεβού».

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ