Ο σεβασμός που δείχνεις στους άλλους, είναι ο σεβασμός που δείχνεις στον εαυτό σου…


Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών και εκπρόσωποι 10.000 αστυνομικών, εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για τον χαρακτηρισμό τον οποίο χρησιμοποίησε βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος σε σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας, οποίος  αποκάλεσε τους αστυνομικούς με το γνωστό προσβλητικό χαρακτηρισμό ως «μπάτσους».  

Είναι απαράδεκτο βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου να χρησιμοποιεί τέτοιες αγοραίες εκφράσεις και όπως κατά το παρελθόν έχουμε στηλιτεύσει και καταγγείλει ανάλογες συμπεριφορές βουλευτών άλλων κομμάτων, θα ήμασταν ανακόλουθοι αν δεν το πράτταμε και τώρα.  

Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν θα μένουν αναπάντητες από πλευράς μας και όλοι πρέπει να μην λησμονούν ότι δεν βρισκόμαστε πλέον στη δεκαετία του 1980, τότε που ο εργαζόμενος αστυνομικός αντιμετωπιζόταν με το  «ξέρεις ποιος είμαι εγώ και θα σε στείλω στην … πινέζα». Έχουμε δικαιώματα και συνδικαλιστική εκπροσώπηση.

Ακόμα και αν οποιοσδήποτε ισχυριστεί ότι αυτό ειπώθηκε ειρωνικά, δεν αποτελεί για εμάς κανένα ελαφρυντικό, καθώς αν οι έχοντες δημόσιο λόγο, μας αποκαλούν κατ’ αυτό τον τρόπο, ποιο είναι το μήνυμα που μεταφέρουν προς τους πολίτες;

          Ο Έλληνας και η Ελληνίδα αστυνομικός αποτελούν «ήρωες πολέμου εν καιρώ ειρήνης», έχοντας δώσει το αίμα τους για να διαφυλάξουν την συνοχή του κοινωνικού συνόλου και πρέπει επιτέλους να μην αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας και να αποκαλούνται με εκφράσεις του περιθωρίου, που κατά την άποψή μας αποτελούν έναν ιδιότυπο κοινωνικό ρατσισμό.

Στην εποχή που η Πολιτεία προτάσσει πάνω απ’ όλα την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την καταπολέμηση του ρατσισμού απ’ όπου και αν προέρχεται, έχει έρθει η ώρα τέτοιου είδους εκφράσεις εναντίον των εργαζομένων αστυνομικών να χαρακτηρισθούν ως ρατσιστικές…  

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ