Γκάγκα για πιστοποιητικό εμβολιασμού: Μέχρι τη Δευτέρα η πλατφόρμα για εμβολιασμούς σε τρίτες χώρες


Η Μϊνα Γκάγκα μίλησε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, τη μετάλλαξη Όμικρον και την τρίτη δόση του εμβολίου

Μέχρι τη Δευτέρα θα έχει ανοίξει σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η πλατφόρμα η οποία θα χορηγεί ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού και σε πολίτες, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί για την προστασία από τον κορονοϊό σε τρίτες χώρες.

Παράλληλα η κυρία Γκάγκα είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι μέσα στον Δεκέμβριο αναμένονται οι πρώτες δόσεις για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Με αφορμή τις σοβαρές νοσηλείες εγκύων που δεν είχαν εμβολιαστεί η Μίνα Γκάγκα υποστήριξε ότι κατά την προσωπική της άποψη πρέπει να μπει ως προϋπόθεση ο εμβολιασμός για όσες γυναίκες θέλουν να προχωρήσουν σε εξωσωματική γονιμοποίηση.

Όσον αφορά τη μετάλλαξη Όμικρον η αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε ότι οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι το εμβόλιο πιάνει τη νέα μετάλλαξη παραπέμποντας στις επόμενες δύο εβδομάδες για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Για τη δυνατότητα διενεργείας της τρίτης δόσης του εμβομλίου για τον κορονοϊό νωρίτερα από τους έξι μήνες, η Μίνα Γκάγκα ανέφερε ότι τα δεδομένα δείχνουν ότι μετά τους τέσσερις μήνες είναι μικρότερη η προστασία και είναι προς όφελος των πολιτών να γίνει νωρίτερα η τρίτη δόση.

Σχολιάζοντας τα περί υποχρεωτικού εμβολιασμού επισήμανε ότι είναι ασφάλεια για όλο τον κόσμο ο γενικός εμβολιασμός τονίζοντας ότι το 90% των ανθρώπων που χρειάζονται διασωλήνωση είναι άνω των 60 ετών «και είναι πολύ σημαντικό να τους προστατέψουμε».

Ερωτηθείσα, τέλος, για όσους ασθενείς αρνούνται την διασωλήνωση, η Μίνα Γκάγκα ανέφερε ότι στο Σωτηρία χθες, Πέμπτη, υπήρχαν δυο περιστατικά, μια γυναίκα 56 ετών και μια 41 ετών, που δεν δέχονταν να διασωληνωθούν, και η Εισαγγελία ανέφερε στους γιατρούς ότι δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν κάτι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ