Emvolio.gov.gr: Ρεκόρ ζήτησης για την τρίτη δόση με πάνω από 130.000 ραντεβού ήδη


Η πλατφόρμα emvolio.gov.gr είναι ανοιχτή από χτες βράδυ Παρασκευής 4 Δεκεμβρίου και οι πολίτες σπεύδουν να κλείσουν το ραντεβού τους. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, περισσότερα από 130.000 ραντεβού έχουν προγραμματιστεί μέχρι τώρα από πολίτες που επιθυμούν να λάβουν την τρίτη αναμνηστική δόση ενόψει και των εορτών. Την αυξημένη ζήτηση δικαιολογούν τόσο οι πρόσφατες ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 60 ετών, όσο και η επίσπευση της τρίτης δόσης για όλους στους 3 μήνες αντί για 6 από την δεύτερη δόση που ίσχυε μέχρι τώρα.

Γιάννης Οικονόμου: Αυξημένη ζήτηση για ραντεβού, μέτρα προστασίας τις γιορτές

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Γιάννης Οικονόμου, σχολίασε τις εξελίξεις στο θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού: “Όποιο μέτρο χρειάζεται, λαμβάνεται, το ανακοινώνουμε και τίθεται σε ισχύ…Δείχνει ότι υπάρχει μια ανταπόκριση πολύ ικανοποιητική μετά την ανακοίνωση του έσχατου αυτού εργαλείου για την εμβολιαστική κάλυψη, που αποφάσισε ο Πρωθυπουργός. Από την ανακοίνωση του και μετά έχουν γίνει 50.000 νέα ραντεβού για την πρώτη δόση, δηλαδή έχει κλείσει ραντεβού το 10% του ανεμβολίαστου πληθυσμού αυτής της κατηγορίας πολιτών”.

Σε σχέση με την συνταγματικότητα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως: “Όλες οι αποφάσεις μας έχουν περάσει και από τα ελληνικά δικαστήρια, όπως η απόφαση του ΣτΕ για την ΕΜΑΚ. Σε όλη την Ευρώπη γίνεται έντονη συζήτηση για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν επιπλέον. Πέραν της συνταγματικής διάστασης, υπάρχει μια πιο σημαντική: το μέτρο δεν είναι ούτε τιμωρητικό ούτε εισπρακτικό, αλλά λαμβάνεται, ώστε να ασκήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση για να εμβολιαστούν και να αξιοποιήσουν οι πολίτες αυτό το δώρο της επιστήμης”.

Όσο για τα μέτρα ενόψει των Χριστουγέννων και της συνολικής εορταστικής περιόδου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος συνέστησε τη χρήση των self tests: “Έχουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και όσο πιο πολύ το ακολουθήσουμε και εφαρμόσουμε τις οδηγίες, τόσο πιο καλά και με ασφάλεια θα περάσουμε τα Χριστούγεννα. Συστήνουμε σε όλους να κάνουν χρήση του μέτρου για ένα δωρεάν self test, να το κάνουν και οι εμβολιασμένοι για να δουν κι εκείνοι που βρίσκονται. Προφανώς οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να κινούνται πιο άνετα σε θεματικά πάρκα και άλλους χώρους, για τους οποίους θα υπάρχουν περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους. Κατά την γνώμη μου, το εμβόλιο είναι απαραίτητο για να βρεθούμε σε οποιοδήποτε οικογενειακό τραπέζι και να προστατεύσουμε όλους εκείνους με τους οποίους θα καθίσουμε μαζί και θα ανταλλάξουμε ευχές”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ