Κορωνοϊός κρούσματα κόσμος: Τελευταία ενημέρωση για την πορεία των κρουσμάτων με έμφαση στη νέα μετάλλαξη Όμικρον

Η Ευρώπη έχει ξεπεράσει τα 75 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού, καθώς ολόκληρος ο κόσμος προετοιμάζεται για τη νέα μετάλλαξη Omicron από την Μποτσουάνα, σε μια εποχή που τα νοσοκομεία σε ορισμένες χώρες είναι ήδη πιεσμένα από την τρέχουσα αύξηση κρουσμάτων. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι η Όμικρον έχει εντοπιστεί σε 38 χώρες, από 23 μόλις πριν από δύο ημέρες. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των θανάτων από την COVID-19 στη Ρωσία έφτασε τους 578.020, ο τρίτος υψηλότερος στον κόσμο. Η Νότια Αφρική εισήλθε σε ένα τέταρτο κύμα λοιμώξεων λόγω της νέας παραλλαγής, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Omicron έχει πλέον αναφερθεί σε τουλάχιστον εννέα πολιτείες.

Τελευταία ενημέρωση στον κόσμο

Οι ΗΠΑ ανέφεραν σήμερα 157.500 νέα κρούσματα Delta (τα περισσότερα κρούσματα σε μια μέρα από τις 15 Σεπτεμβρίου, με σχεδόν 1.800 θανάτους) και 11 κρούσματα Omicron. Το Τορόντο ανέφερε τα τρία πρώτα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων σε τουλάχιστον 15 σε εθνικό επίπεδο. Δύο από αυτά τα άτομα είχαν επιστρέψει πρόσφατα από τη Νιγηρία, ενώ ένα άλλο άτομο είχε επιστρέψει από την Ελβετία, σύμφωνα με τη Δημόσια Υγεία του Τορόντο (TPH).

Η Νότια Κορέα επιβεβαίωσε άλλα τρία κρούσματα της παραλλαγής Omicron καθώς οι αξιωματούχοι προσπαθούν να ενισχύσουν την κοινωνική αποστασιοποίηση και τους ελέγχους στα σύνορα. Τα καθημερινά κρούσματα κορωνοϊού της χώρας κατέγραψαν το υψηλό όλων των εποχών των 5.352, τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό από τότε που αναφέρθηκε για πρώτη φορά η COVID-19 στη χώρα τον Ιανουάριο του 2020. Τα νέα κρούσματα βαρέως πασχόντων έφτασαν επίσης σε υψηλά ρεκόρ στους 16 την Παρασκευή και οι θάνατοι έφτασαν επίσης τα υψηλά ρεκόρ των 70 την προηγούμενη ημέρα.

Αφού η Αυστραλία ανέφερε την πρώτη κοινοτική μετάδοση της Omicron την Παρασκευή, αναμένονται και άλλα κρούσματα το Σαββατοκύριακο, όταν έρθουν περισσότερα αποτελέσματα εξετάσεων. Αυτό δήλωσε ο Kerry Chant, επικεφαλής υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Σίδνεϊ. Η Καμπέρα είναι επίσης σε επιφυλακή για περαιτέρω εξάπλωση αφού διαπιστώθηκε ότι ένα από τα νέα κρούσματα κορωνοϊού ήταν στενή επαφή με το πρώτο κρούσμα Omicron που αναφέρθηκε την Παρασκευή.

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ