Ρωσία: Θρίλερ με αναγνωριστικό αεροσκάφος του ΝΑΤΟ που προσέγγισε ρωσικό επιβατικό

«Το αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος του ΝΑΤΟ δεν ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις για αλλαγή πορείας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αερομεταφορών

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών επιβεβαίωσε ότι ένα αμερικανικό στρατιωτικό αναγνωριστικό αεροσκάφος του ΝΑΤΟ προσέγγισε ρωσικό επιβατικό αεροσκάφος πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που μετέδωσε η ΕΡΤ, «το πρωί της 3ης Δεκεμβρίου στις 09:53, πάνω από τα ανοιχτά ύδατα της Μαύρης Θάλασσας και κοντά στην περιοχή ευθύνης των ρωσικών υπηρεσιών εναέριας κυκλοφορίας, το αναγνωριστικό αεροσκάφος του ΝΑΤΟ CL600 πέταξε με εντατική καθοδική πορεία από υψόμετρο 11.000 μέτρων σε υψόμετρο 9.200 μέτρων, διασχίζοντας τη διαδρομή υπηρεσίας εναέριας κυκλοφορίας η οποία είνα καθορισμένη για πολιτικά αεροσκάφη».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως το αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος δεν ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις για αλλαγή πορείας. Ταυτόχρονα, στην ίδια περιοχή πετούσαν το πολιτικό αεροσκάφος A330 της Aeroflot που είχε απογειωθεί από το Τελ Αβίβ με προορισμό τη Μόσχα και το μαλτέζικο CL650, που εκτελούσε πτήση από το Σότσι στα Σκόπια.

«Οι κατευθύνσεις και τα επίπεδα των πτήσεων των πολιτικών αεροσκαφών άλλαξαν αμέσως. Με τα μέτρα που ελήφθησαν, οι Ρώσοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας εξασφάλισαν την ασφαλή λειτουργία των πτήσεων στην παραπάνω περιοχή πάνω από τα ανοιχτά ύδατα της Μαύρης Θάλασσας», πρόσθεσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών.

Παράλληλα, σημείωσε πως η κλιμακούμενη ένταση των πτήσεων του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα αυξάνει τους κινδύνους για τα πολιτικά αεροσκάφη. Το τμήμα θα προχωρήσει τη διαδικασία της διαμαρτυρίας μέσω της διπλωματικής οδού για την επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργήθηκε.

Το συμβάν επιβεβαίωσε και η υπηρεσία Τύπου της Aeroflot, διευκρινίζοντας ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 142 επιβάτες.

«Στις 3 Δεκεμβρίου, το πλήρωμα του αεροσκάφους Aeroflot A330-300, με αριθμό πτήσης SU501 από το Τελ Αβίβ στη Μόσχα, έλαβε εντολή να αλλάξει το επίπεδο πτήσης σε Fl 330 και στη συνέχεια σε Fl 310. Η οδηγία ήρθε από το ATC ελεγκτή και οφειλόταν στο γεγονός ότι την συγκεκριμέμνη τροχιά διέσχισε άλλο αεροσκάφος», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία. Διευκρίνισε ότι το πλήρωμα, κατά την εκτέλεση της εντολής του αποστολέα, μπορούσε να παρατηρήσει οπτικά άλλο αεροσκάφος.

Πηγή: ΕΡΤ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here