Βέλγιο Αμβέρσα: Αξιωματούχοι Βελγικού ζωολογικού κήπου λένε ότι οι 2 ιπποπόταμοί του έχουν covid-19


Βέλγιο Αμβέρσα: Οι επιπτώσεις της COVID-19 στα ζώα. Ο Δρ Τζον Χάου της Αμερικανικής Κτηνιατρικής Ένωσης συνοδεύεται από τον Τζον Σκοτ ​​για να συζητήσουν τον αντίκτυπο της covid-19 στα ζώα. Αξιωματούχοι ενός βελγικού ζωολογικού κήπου δήλωσαν την Παρασκευή ότι ένα ζευγάρι ιπποπόταμων που φροντίζει είναι σε απομόνωση αφού βρέθηκε θετικό στην COVID-19, πιθανώς την πρώτη φορά που τέτοια ζώα έχουν προσβληθεί από την ασθένεια.

Το εθνικό κτηνιατρικό εργαστήριο του Βελγίου επιβεβαίωσε ότι οι δύο ιπποπόταμοι του ζωολογικού κήπου της Αμβέρσας —ο Imani, 14 ετών, και ο 41χρονος Hermien — προσβλήθηκαν από covid-19.

Δεν είναι σαφές πώς το έπιασαν. Και τα δύο γιγάντια ημιυδρόβια φυτοφάγα είναι καλά, εκτός από την εξαιρετική καταρροή.

Οι φύλακες έχουν αυστηρότερους περιορισμούς για τους ιούς γύρω από τον ζωολογικό κήπο. “Από όσο γνωρίζω, είναι η πρώτη καταγεγραμμένη μόλυνση μεταξύ ζώων αυτού του είδους.

Σε όλον τον κόσμο αυτός ο ιός έχει παρατηρηθεί κυρίως σε μεγάλους πιθήκους και αιλουροειδή”, δήλωσε ο κτηνίατρος του ζωολογικού κήπου της Αμβέρσας Φράνσις Βερκάμεν. Το πώς έπαθαν την ασθένεια οι ιπποπόταμοι παραμένει μυστήριο. Όλα τα ζώα του ζωολογικού κήπου δοκιμάστηκαν για COVID-19 πέρυσι και δεν βρέθηκε κανένα κρούσμα.

Οι μύτες των ιπποπόταμων συνήθως τείνουν να είναι υγρές, αλλά ο Vercammen είπε ότι αποφάσισε να δοκιμάσει το παχύρρευστο υγρό που βγαίνει προληπτικά και εξεπλάγη από το αποτέλεσμα.

Το περίβλημα των ιπποπόταμων έχει κλείσει για τους επισκέπτες και θα ανοίξει ξανά μόνο όταν το τεστ βγει αρνητικό.

Οι χειριστές τους έχουν βγει όλοι αρνητικοί στον ιό και πρέπει να φορούν μάσκες και γυαλιά ασφαλείας και να απολυμαίνουν τα υποδήματά τους πριν πλησιάσουν τα δύο ζώα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ