Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Τι αποκάλυψε για την εμπειρία του ως πιλότος ιπτάμενου ασθενοφόρου


Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αποκάλυψε τον αντίκτυπο που είχε πάνω του η ενασχόληση με στιγμές ζωής και θανάτου όταν εργάστηκε ως πιλότος ιπτάμενου ασθενοφόρου.

Ο δούκας του Κέμπριτζ, ο οποίος εργάστηκε στις αεροδιακομιδές ασθενών για δύο χρόνια από το 2015 έως το 2017 με την East Anglian Air Ambulance μίλησε στο podcast της Apple Time to Walk για τα όσα έζησε την εποχή εκείνη. Όπως είπε «έπαιρνε σπίτι το τραύμα και τη θλίψη των ανθρώπων».

Ο πρίγκιπας είπε ότι η δουλειά εκείνη τον στενοχωρούσε, παρά το γεγονός ότι είχε μία χαρούμενη οικογενειακή και επαγγελματική ζωή. Σε μια πιο ανάλαφρη στιγμή, ο δούκας θυμήθηκε πώς η μητέρα του, η πριγκίπισσα Νταϊάνα τους έβαζε να ακούνε το τραγούδι The Best της Tίνα Τάρνερ στο δρόμο για το σχολείο.

Ο πρίγκιπας έχει μιλήσει στο παρελθόν για το πώς η εργασία του στις αεροδιακομιδές ασθενών επηρέασε την ψυχική του υγεία, αλλά η ηχογράφηση, που έγινε ενώ περπατούσε στο κτήμα της βασίλισσας Sandringham στο Norfolk, αποκαλύπτει πώς τα περιστατικά εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να τον αγγίζουν.

Μιλώντας για την αντιμετώπιση των τραυματικών στιγμών, είπε: «Σίγουρα βοήθησε το να μιλάω για τα περιστατικά, να τα μοιράζομαι με την ομάδα και τελικά, ακόμη και η συνάντηση με την οικογένεια και τον ασθενή που ανέρρωσε αν και όχι πλήρως, αλλά ανέκαμψε – αυτό σίγουρα βοήθησε». Είπε ότι η ανάμνηση της εμπειρίας τον έκανε «αρκετά συναισθηματικό» και ακόμα και σήμερα τον επηρεάζει.

«Αλλά νομίζω ότι, ως άνθρωπος, όταν βλέπεις κάποιον σε τόσο οριακές συνθήκες, βασικά στην πόρτα του θανάτου, δεν μπορείς να μην επηρεαστείς από αυτό».
Μοιράστηκε επίσης χαρούμενες αναμνήσεις, όπως όταν η μητέρα του τραγουδούσε «στη διαπασών» το επιτυχημένο τραγούδι της Τίνα Τάρνερ The Best με τους γιους της στο δρόμο για το σχολείο για να μειώσει το άγχος του.

«Τραγουδούσαμε και ακούγαμε μουσική μέχρι τις πύλες του σχολείου όταν μας άφηνε και τότε ήταν που επιστρέφαμε στην πραγματικότητα – όταν επιστρέφαμε στο σχολείο.
«Επειδή πριν από αυτό χάνεσαι στο τραγούδι, θέλεις να το ξανακούσεις, απλώς για να κρατήσεις αυτή την οικογενειακή στιγμή. Και όταν το ακούω τώρα, με γυρίζει πίσω σε αυτές τις βόλτες με το αυτοκίνητο και μου φέρνει πίσω πολλές αναμνήσεις από τη μητέρα μου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ