Σεξ: 9 αλλαγές στην υγεία και την ψυχολογία που φέρνει η αποχή

Το σεξ ωφελεί ποικιλοτρόπως την υγεία και την ψυχολογία σας. Είναι καλή άσκηση για την καρδιά, βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, καταπολεμά τον πονοκέφαλο και καταπραΰνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Παράλληλα, σας βοηθά να κάψετε θερμίδες.

Μερικοί άνθρωποι παραμένουν υγιείς και νιώθουν καλά ακόμη και με λίγο ή καθόλου. Άλλοι γίνονται πιο επιρρεπείς σε παθήσεις που σχετίζονται άμεσα με το συσσωρευμένο στρες.

Η ερωτική αποχή μπορεί να μην έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην συνολική υγεία σας, σίγουρα όμως θα διαπιστώσετε κάποιες απρόσμενες αλλαγές.

9 αλλαγές που φέρνει η αποχή απο το σεξ

  1. Αλλαγές στη λίμπιντο: Αρχικά μπορεί να νιώσετε ότι έχετε χάσει κάθε σεξουαλική διάθεση, να γίνετε πιο νωχελικοί και λιγότερο δραστήριοι σε όλα τα επίπεδα. Άλλοι άνθρωποι, όσο δεν κάνουν σεξ, τόσο περισσότερο το σκέφτονται.
  2. Καταθλιπτικά συμπτώματα: Η σεξουαλική πράξη είναι ψυχοσωματική διαδικασία. Η σωματική επαφή, ρυθμίζει τη διάθεση μέσω της απελευθέρωσης ωκυτοκίνης, γνωστής και ως ορμόνη της αγάπης. Χωρίς τα οφέλη αυτών των φυσικών τονωτικών της διάθεσης, μπορεί να γίνετε πιο επιρρεπείς σε μελαγχολία και κακή διάθεση.
  3. Κολπική ξηρότητα: Η αποχή απο το σεξ φέρνει μείωση της παραγωγής οιστρογόνων. Αυτές οι ορμόνες λιπαίνουν τον κόλπο και διατηρούν τα τοιχώματά του υγιή και ελαστικά.
  4. Δυσφορία στο σεξ: Η απουσία συστηματικής επαφής συμβάλλει στη λέπτυνση των τοιχωμάτων του κόλπου. Αποτέλεσμα είναι η επαφή να γίνεται πιο επώδυνη όταν το επιχειρείτε μετά από μεγάλο διάστημα αποχής.
  5. Λιγότερο ή περισσότερο στρες: Οι άνθρωποι με λιγότερο στρες τείνουν να κάνουν περισσότερο σεξ. Με δεδομένο ότι η ερωτική πράξη ανακουφίζει από το άγχος, όταν δεν κάνετε, είναι πιθανότερο να είστε πιο νευρικοί.
  6. Μικρότερος κίνδυνος λοιμώξεων του ουροποιητικού: Ο κίνδυνος σεξουαλικώς μεταδιδόμενων λοιμώξεων, καθώς και λοιμώξεων του ουροποιητικού, μειώνεται όταν δεν κάνετε σεξ.
  7. Πιο έντονοι πόνοι περιόδου: Η συστολή της μήτρας κατά τη διάρκεια του οργασμού, επιταχύνει την αποβολή του αίματος. Κάτι που με τη σειρά του μειώνει τις κράμπες της περιόδου.
  8. Γνωστική εξασθένηση: Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η ενίσχυση του εγκεφάλου σχετίζεται με τις ορμόνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια της πράξης
  9. Διατηρείται η φυσική ικανότητα για σεξ: Αν και σε κάποιες ομάδες, όπως οι εμμηνοπαυσιακές γυναίκες, η αποχή μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, γενικά το σώμα θυμάται πώς να κάνει σεξ.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here