Επέτειος Γρηγορόπουλου: Δόγμα Πολυτεχνείου από την ΕΛ.ΑΣ. – 4.000 αστυνομικοί στην πρώτη γραμμή

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Το κέντρο της Αθήνας θα είναι απροσπέλαστο την ώρα των συγκεντρώσεων, ενώ στους δρόμους θα βρίσκονται περίπου 4.000 αστυνομικοί

«Δόγμα» Πολυτεχνείου, με «ασπίδα» το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις μολότοφ, έχει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για την επιτήρηση των προγραμματισμένων σημερινών συγκεντρώσεων και πορειών για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας έκρινε ως πετυχημένα τα μέτρα στην επέτειο του Πολυτεχνείου, ημέρα κατά την οποία «δεν έπεσε ούτε μπουκάλι» στην καθιερωμένη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Τα μοναδικά επεισόδια –περιορισμένης έκτασης- έγιναν στην πλατεία Εξαρχείων και ήταν μικρής χρονικής διάρκειας.

Έτσι, οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. θα επιχειρήσουν να εφαρμόσουν παρόμοιο σχεδιασμό στη σημερινή πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ως «ασπίδα» χαρακτηρίζεται από αστυνομικές πηγές το νέο -πολύ πιο αυστηρό- νομοθετικό πλαίσιο για τις μολότοφ, το οποίο προβλέπει κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, ότι στην επέτειο του Πολυτεχνείου δεν έπεσε ούτε μία μολότοφ στην Αθήνα.

Σήμερα Δευτέρα συμπληρώνονται 13 χρόνια από τη «μαύρη» ημέρα που έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. Το κέντρο της Αθήνας θα είναι απροσπέλαστο την ώρα των συγκεντρώσεων, ενώ στους δρόμους θα βρίσκονται περίπου 4.000 αστυνομικοί από σχεδόν όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες. Ο αριθμός των αστυνομικών θα είναι λίγο μικρότερος σε σχέση με αυτόν του Πολυτεχνείου. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα Εξάρχεια, προκειμένου οι αστυνομικές δυνάμεις να μην αφήσουν «χώρο» για επεισόδια.

Από αέρος θα επιχειρούν το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και τα drones που θα δίνουν εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ και του αρχηγείου, ενώ τουλάχιστον τρεις αύρες θα βρίσκονται από νωρίς στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα, σε επιφυλακή βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις στην Αττική υπό το φόβο καταδρομικών επιθέσεων σε αστυνομικούς στόχους. Όπως γίνεται κάθε χρόνο, εντολές έχουν δοθεί για εγρήγορση στα Αστυνομικά Τμήματα, κυβερνητικά κτίρια, δημόσιες υπηρεσίες και δικαστήρια.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν, τέλος, ότι θα γίνει προσπάθεια να μη γίνει «κατάχρηση» στο κλείσιμο των δρόμων. Η Αστυνομία θα δίνει στην κυκλοφορία τους δρόμους αμέσως μόλις περνάει από εκεί η πορεία ώστε να μπορούν να διέλθουν οχήματα. Κάτι ανάλογο έγινε και στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here