Πανδημία Νορβηγία: Το χριστουγεννιάτικο πάρτι μπορεί να πυροδότησε το μεγαλύτερο ξέσπασμα της Omicron εκτός της Ν. Αφρικής


Πανδημία Νορβηγία: Ένα πρόσφατο νορβηγικό ξέσπασμα όμικρον σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι παρέχει πρώιμα ανέκδοτα στοιχεία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο εξαπλώνονται οι παραλλαγές μεταξύ των εμβολιασμένων ατόμων και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων της, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση. Μια εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Νορβηγία φρόντισε να τηρηθούν όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις ασφαλείας πριν από τη φιλοξενία του ετήσιου πάρτι των διακοπών, συμπεριλαμβανομένης της πρόσκλησης μόνο εμβολιασμένων υπαλλήλων και της απαίτησης ταχείας δοκιμής την ημέρα πριν από το πάρτι, σύμφωνα με τον Stian Tvede Karlsen, εκπρόσωπο της εταιρείας.

Το πάρτι πραγματοποιήθηκε σε ένα πολυτελές εστιατόριο του Όσλο για περίπου 120 άτομα, συμπεριλαμβανομένων αρκετών που ταξίδεψαν πρόσφατα στη Νότια Αφρική, όπου η εταιρεία έχει μια επιχείρηση ηλιακών πάνελ.

Η Ινδία την Πέμπτη επιβεβαίωσε τα πρώτα κρούσματα της παραλλαγής του κορωνοϊού omicron σε δύο ανθρώπους και αξιωματούχοι είπαν ότι ο ένας έφτασε από τη Νότια Αφρική και ο άλλος δεν είχε ιστορικό ταξιδιού.

Πάνω από το 50% βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19, με 13 να έχουν επιβεβαιωθεί ότι είχαν την παραλλαγή όμικρον, αλλά κανένας από τους ανθρώπους δεν έχει σοβαρά συμπτώματα, σύμφωνα με την Wall Street Journal. Το ξέσπασμα, το οποίο φαίνεται να είναι το μεγαλύτερο ξέσπασμα omicron στον κόσμο εκτός της Νότιας Αφρικής, είναι αξιοσημείωτο επειδή εμφανίστηκε μεταξύ εμβολιασμένων ατόμων σε μια χώρα όπου πάνω από το 80% των ενηλίκων είναι πλήρως εμβολιασμένοι, πρόσθεσε το Journal.

Μια νέα παραλλαγή του κορωνοϊού εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική που οι επιστήμονες λένε ότι προκαλεί ανησυχία λόγω του μεγάλου αριθμού μεταλλάξεων και της ταχείας εξάπλωσής της στους νέους ανθρώπους στο Γκαουτένγκ, την πολυπληθέστερη επαρχία της χώρας. Παρόλο που το ξέσπασμα εξαπλώθηκε γρήγορα, οι συνθήκες του ίδιου του πάρτι μπορεί να συνέβαλαν, όπου οι καλεσμένοι μιλούσαν και ανακατεύονταν σε ένα μονωμένο περιβάλλον για ώρες, που είναι ιδανικές συνθήκες για μια εκδήλωση υπερμεταδοτική, δήλωσε η Alexandra Phelan, επίκουρη καθηγήτρια παγκόσμιας και δημόσιας και ηθικής υγείας στο Πανεπιστήμιο Georgetown.

Πρόσθεσε ότι το ξέσπασμα υποδηλώνει ότι τα τρέχοντα εμβόλια για την COVID-19 δεν προλαμβάνουν τις λοιμώξεις, αλλά μπορεί να αποτρέψουν σοβαρές ασθένειες. «Αν ήταν σε ηλικία εργασίας και αρκετά νέοι για να κάνουν πάρτι μέχρι τη νύχτα, πιθανότατα διέτρεχαν ήδη χαμηλό κίνδυνο», είπε η Phelan.

«Το μεγάλο ερώτημα ότι αυτό αρχίζει να προσθέτει δεδομένα σε, τουλάχιστον ανέκδοτα δεδομένα, είναι η ανοσολογική διαφυγή».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ