Καιρός για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά: Η πρώτη εκτίμηση Μαρουσάκη


Την πρώτη εκτίμησή του για τον καιρό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έκανε ο Κλεάρχος Μαρουσάκης

Σε μια πρώτη εκτίμηση για τον καιρό με τον οποίο θα κάνουμε φέτος Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά προχώρησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σε ανάρτησή τους με την οποία προειδοποιεί για ισχυρές βροχές σήμερα Δευτέρα και αύριο, Τρίτη, σε αρκετές περιοχές της επικράτειας.

Αρχικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει για το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να απασχολήσει τη χώρα μας ότι θα έχει «κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές – καταιγίδες, τους πολύ ισχυρούς νοτιάδες ακόμη και τα χιόνια στα ορεινά ίσως δε και πιο χαμηλά στα βορειοδυτικά τμήματα».

«Στον πρώτο μας χάρτη όπου αποτυπώνονται τα δεδομένα του μετεωρολογικού δορυφόρου, μπορούμε να παρατηρήσουμε τα συμπαγή νεφικά συστήματα στην περιοχή της Ιταλίας τα οποία τις επόμενες ώρες θα κινηθούν ανατολικά για να επηρεάσουν τη χώρα μας και από τα δυτικά προς τα ανατολικά» σημειώνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ κάνει λόγο για υψηλό κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων καθώς, όπως αναφέρει, «στον δεύτερο χάρτη μας μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις βροχοπτώσεις που περιμένουμε το διήμερο Δευτέρα – Τρίτη όπου όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα προς το βαθύ μπλε – ροζ χρώμα τόσο μεγαλύτερο όγκο νερού αναμένουμε και κατά συνέπεια υψηλότερο κίνδυνο για πλημμυρικά φαινόμενα».

«Τα γεωγραφικά διαμερίσματα που βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου είναι το Ιόνιο, τα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, αλλά και τα νησιά του ανατολικού – βορειοανατολικού – νοτιοανατολικού Αιγαίου» αναφέρει για τον καιρό ο Κλέαρχος Μαρουσάκης και ζητά «προσοχή και στην Αττική» καθώς «ισχυρές βροχές – καταιγίδες είναι πιθανό να επηρεάσουν και το νομό Αττική στο διάστημα απόγευμα Δευτέρας – πρωί – νωρίς μεσημέρι Τρίτης».

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης παρατηρεί, επίσης, ότι «με το πέρασμα του νέου κύματος κακοκαιρίας θα δημιουργηθεί για άλλη μία φορά έντονη βαροβαθμίδα – διαφορά πίεσης με αποτέλεσμα σφοδροί άνεμοι να σαρώσουν αρκετές περιοχές σε ξηρά και θάλασσα!».

Ο καιρός για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Μιλώντας για τον καιρό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει ότι «με τα προγνωστικά δεδομένα να θέλουν να συνεχίζεται η “παρέλαση” των κακοκαιριών μέχρι και τις 15 με 20 του μήνα περίπου, θα πρέπει λογικά να οδηγηθούμε σε μια εκτόνωση αυτής της μεσημβρινής ροής. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό ένας αντικυκλώνας – ατμοσφαιρικό βουνό να αναπτυχθεί κοντά στη γειτονιά μας. Αυτό θα οδηγήσει πολύ πιθανόν σε έναν ήπιο καιρό που θα συνοδευτεί από ήπιο πεδίο ανέμων και άνοδο της Θερμοκρασίας. Από την άλλη καθώς θα οδηγούμαστε στην αλλαγή του χρόνου και τις πρώτες ημέρες του νέου έτους ίσως η όλη αυτή εξέλιξη οδηγήσει με τη σειρά της σε ξηρό κρύο καιρό που σημαίνει ότι η θερμοκρασία θα πέσει, ο βοριάς θα πάρει το πάνω χέρι αλλά από βροχές – χιόνια λίγα γενικά πράγματα»


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ