Χαμός στη Γαλλία: Κεφαλοκλείδωμα διαδηλωτή σε υποψήφιο της ακροδεξιάς – Επεισόδια σε συγκέντρωση


Επεισοδιακή ήταν η πρώτη συγκέντρωση του υποψήφιου της ακροδεξιάς στη Γαλλία, Έρικ Ζεμούρ, με διαδηλωτή να του κάνει κεφαλοκλείδωμα

Από επεισόδια και απρόοπτα σημαδεύτηκε η πρώτη συγκέντρωση του ακροδεξίου υποψήφιου για την προεδρία της Γαλλίας, Έρικ Ζεμούρ, ο οποίος, μάλιστα, δέχθηκε και ένα κεφαλοκλείδωμα από διαδηλωτή που σχεδόν πήδηξε επάνω του.

Στο βίντεο φαίνεται ο διαδηλωτής να αρπάζει τον Ζεμούρ από το κεφάλι πριν να επέμβουν οι άνδρες ασφαλείας του υποψήφιου για την προεδρία της Γαλλίας με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι τραυματίστηκε ελαφρά.

Στην ίδια συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σε προάστιο στο Παρίσι σημειώθηκαν και άλλα επεισόδια όταν στην περιοχή εμφανίστηκαν και μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων που συγκρούστηκαν με οπαδούς του Ζεμούρ.

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν εμφανίστηκαν τα μέλη των αντιρατσιστικών οργανώσεων φορώντας μπλούζες με το μήνυμα «Όχι στον ρατσισμό» με αποτέλεσμα οπαδοί του Ζεμούρ να τους πετάξουν καρέκλες. Σύμφωνα με τον Guardian δύο από τα μέλη των αντιρατσιστικών συγκεντρώσεων τραυματίστηκαν.

Στόχος του Ζεμούρ ήταν να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που θέλουν την Μαρίν Λε Πεν, την επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικιστικού Κόμματος, να θεωρείται ικανότερη για πρόεδρος της Γαλλίας από τον ίδιο.

Ο Ερίκ Ζεμούρ υπόσχεται ότι σε περίπτωση που εκλεγεί θα μειώσει στο ελάχιστο την μετανάστευση στη Γαλλία, θα αυστηροποιήσει δραματικά τις διαδικασίες απόκτησης της ιθαγένειας και θα απελάσει τους παράνομους μετανάστες και όσους απορρίπτεται η αίτησή τους για άσυλο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ