Omicron ΗΠΑ: Τρεις πολιτείες επιβεβαιώνουν περισσότερα κρούσματα καθώς τα νοσοκομεία καταπονούνται από το κύμα δέλτα


Omicron ΗΠΑ: Γενικός Χειρουργός: Η παραλλαγή Omicron σημαίνει να είστε πιο προσεκτικοί, όχι «πανικός» Ο Γενικός Χειρουργός των ΗΠΑ Δρ. Vivek Murthy σχετικά με το τι έμαθαν οι υπεύθυνοι δημόσιας υγείας σχετικά με την παραλλαγή omicron COVID-19. Η περιοχή των τριών πολιτειών έχει καταμετρήσει μόλις δώδεκα περιπτώσεις της παραλλαγής όμικρον της COVID-19, καθώς τα νοσοκομεία συνεχίζουν να αισθάνονται την πίεση από το κύμα δέλτα. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν επιβεβαιώσει περιπτώσεις της παραλλαγής όμικρον σε περισσότερες από δώδεκα πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρσεϊ και του Κονέκτικατ.

 

Η Νέα Υόρκη μόνο, από όπου προήλθε ένα κρούσμα όμικρον στη Μινεσότα, επιβεβαίωσε επτά κρούσματα. Ο αριθμός των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό αυξήθηκε τον Νοέμβριο, από λίγο πάνω από 3.000 νέα κρούσματα στα τέλη Οκτωβρίου σε περίπου 7.500 περιπτώσεις τρεις εβδομάδες αργότερα, όταν η παραλλαγή omicron εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική και ονομάστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (παραλλαγή ανησυχίας).

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι λένε ότι πολλαπλές περιπτώσεις της παραλλαγής του κορωνοϊού omicron έχουν εντοπιστεί στη Νέα Υόρκη, συμπεριλαμβανομένου ενός άνδρα που παρακολούθησε ένα συνέδριο anime στο Μανχάταν στα τέλη Νοεμβρίου και βρέθηκε θετικός στην παραλλαγή όταν επέστρεψε στο σπίτι του στη Μινεσότα.

Οι αξιωματούχοι γνωρίζουν ελάχιστα για την παραλλαγή Omicron, εκτός από τις ενδείξεις ότι έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα από άλλες παραλλαγές, γεγονός που προκαλεί ανησυχίες σε κράτη που ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον χώρο των νοσοκομείων.

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε συνολικά οκτώ κρούσματα, ενώ το Νιου Τζέρσεϊ επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα την Παρασκευή και το Κονέκτικατ το πρώτο κρούσμα το Σάββατο.

Το Κονέκτικατ σημείωσε ότι το ποσοστό θετικότητας έχει ξεπεράσει το 6,5%, με τις νοσηλείες να φτάνουν στο υψηλότερο σημείο τους από τον Απρίλιο του 2021.

Το Νιου Τζέρσεϊ σταμάτησε να συλλέγει δεδομένα νοσηλείας γύρω στον Μάρτιο του 2021. Και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία συνέχισαν να αυξάνονται σταθερά στα βόρεια της Νέας Υόρκης: Ο μέσος όρος επτά ημερών των νέων νοσηλειών ανά 100.000 παρέμεινε περίπου ο ίδιος, αλλά οι εισαγωγές αυξήθηκαν από 345 σε 508 την ημέρα κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου.

Η παραλλαγή omicron της COVID-19, η οποία δεν είχε ανιχνευθεί στις ΗΠΑ πριν από τα μέσα αυτής της εβδομάδας, είχε ανακαλυφθεί σε τουλάχιστον πέντε πολιτείες μέχρι το τέλος της Πέμπτης, δείχνοντας για άλλη μια φορά πώς οι μεταλλάξεις του ιού μπορούν να κάνουν τον γύρο του πλανήτη με ταχύτητα και ευκολία.

“Οι εισαγωγές είναι αυξημένες, λάβετε αυτόν τον αριθμό, 150 τοις εκατό ανοδικά έναντι των κατώτερων”, δήλωσε τη Δευτέρα η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ.

«Όχι ότι προσπαθώ να δημιουργήσω ένα χάσμα μεταξύ ανωτάτου κράτους στην πολιτεία μας», πρόσθεσε, «αλλά αυτοί είναι οι αριθμοί που βλέπουμε και είναι πολύ ανησυχητικοί». Τα νοσοκομεία των ανώτατων ορίων, συγκεκριμένα, έχουν υποφέρει από το κύμα δέλτα, σύμφωνα με τους New York Times.

Η κυβερνήτης Hochul έχει αναπτύξει 120 στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς για να υποστηρίξουν γηροκομεία σε εννέα εγκαταστάσεις σε ολόκληρη την πολιτεία. Νοσοκομεία με χωρητικότητα άνω του 90% μπορεί επίσης να σταματήσουν τις προαιρετικές χειρουργικές επεμβάσεις για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της αύξησης.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής η Νότια Αφρική δεν έχει αναφέρει απότομη αύξηση στις εισαγωγές στις ΜΕΘ και στους θανάτους λόγω της παραλλαγής όμικρον.

Η Νότια Αφρική έχει επιταχύνει την εκστρατεία εμβολιασμού της μια εβδομάδα μετά την ανακάλυψη της παραλλαγής όμικρον του κορωνοϊού.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ