Self test δωρεάν: Ξεκινά σήμερα η χορήγησή τους σε όλους ενόψει εορτών


Από σήμερα Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου και έως την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου θα διατίθενται δωρεάν self tests από τα φαρμακεία σε όλους τους πολίτες, σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη Βουλή. Στόχος του μέτρου είναι η πλήρης και έγκυρη καταγραφή της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα, λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Το ίδιο μέτρο είναι προγραμματισμένο να ισχύσει και την εβδομάδα μετά την Πρωτοχρονιά, δηλαδή από 3 έως 7 Ιανουαρίου. Κάθε δωρεάν self test θα χορηγείται τόσε εμβολιασμένους, όσο και σε ανεμβολίαστους πολίτες.

Γιατί είναι σημαντικό το self test;

Εφόσον οι πολίτες διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ, έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν ένα δωρεάν self test από κάποιο φαρμακείο της χώρας. Η χορήγησή τους θα γίνεται αυστηρά κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έτσι ώστε το έργο των φαρμακοποιών να μην παρακωλυθεί από τη διαδικασία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέτρο αυτό δεν είναι υποχρεωτικό. Αντιθέτως, έχει προαιρετικό χαρακτήρα. Ωστόσο, κρίνεται αναγκαίο να αποκτήσουν στην Κυβέρνηση μια καθολική και εμπεριστατωμένη εικόνα των κρουσμάτων, ενόψει τοων εορτών.

Την ίδια στιγμή, είναι απαραίτητο όλοι να γνωρίζουν εάν νοσούν έστω και ασυμπτωματικά, προτού επισκεφθούν αγαπημένα τους πρόσωπα αυτά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Με αυτό τον τρόπο, η εξάπλωση του ιού θα περιοριστεί κατά το δυνατόν και δεν θα υπάρξει κορύφωση των κρουσμάτων μέσα από το γιορτινό τραπέζι.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ