Γαλλία: «Bράβευσαν» με διαμάντια 150.000 ευρώ τίμιο ορειβάτη, 8 χρόνια αφού τα βρήκε


Το 2013 ένας ορειβάτης στις Γαλλικές Άλπεις είχε σκοντάψει… πάνω σε πολύτιμους λίθους που είχαν «ξεμείνει» σε έναν παγετώνα μετά τη συντριβή αεροσκάφους. Οκτώ χρόνια μετά μοιράστηκε με τις τοπικές αρχές το πολύτιμα εύρημα, συνολικής αξίας 300.000 ευρώ.

Ένας θησαυρός από σμαράγδια, ρουμπίνια και ζαφείρια που ήταν θαμμένος για δεκαετίες σε έναν παγετώνα στα ανοιχτά του Mont Blanc της Γαλλίας βρήκε…το δρόμο του οκτώ χρόνια μετά. Ένας ορειβάτης είχε βρει τους πολύτιμους λίθους το 2013. Το φορτίο είχε μείνει κρυμμένο σε ένα μεταλλικό κουτί που βρισκόταν σε ένα ινδικό αεροπλάνο το οποίο είχε συντριβεί στην περιοχή περίπου 50 χρόνια νωρίτερα.

«Οι λίθοι μοιράστηκαν αυτή την εβδομάδα» σε δύο ίσα μέρη, αξίας περίπου 150.000 ευρώ , είπε ο δήμαρχος του Σαμονί, Έρικ Φουρνιέ. Δήλωσε «πολύ χαρούμενος» που τα γεγονότα πήραν αυτή την τροπή, ιδιαίτερα για τον ορειβάτη τον οποίο επαίνεσε για την «ακεραιότητά του» επειδή παρέδωσε το εύρημα στην αστυνομία, όπως απαιτεί ο νόμος.

Αφού ενημερώθηκε ότι θα του έδιναν μερικά από τα κοσμήματα νωρίτερα φέτος, ο ορειβάτης είπε στην εφημερίδα Parisien ότι δεν «μετάνιωσε που ήταν ειλικρινής» και ότι θα χρησιμοποιούσε τα χρήματα για να ανακαινίσει το διαμέρισμά του.

Δύο αεροπλάνα της Air India συνετρίβησαν στο Mont Blanc το 1950 και το 1966. Με την πάροδο των ετών, οι ορειβάτες έβρισκαν συντρίμμια, αποσκευές και ανθρώπινα υπολείμματα από τα δύο αεροσκάφη. Οι αρχές πιστεύουν ότι οι πολύτιμοι λίθοι είναι πιθανό να προέρχονται από την πτήση του 1966, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Βομβάη στη Νέα Υόρκη.

Το Boeing 707, που πετούσε από τη Βομβάη, συνετρίβη στο νοτιοδυτική μέρος του Mont Blanc στις 24 Ιανουαρίου του 1966. Στο δυστύχημα σκοτώθηκαν 117 άτομα, ανάμεσά τους και ο πρωτεργάτης του πυρηνικού προγράμματος της Ινδίας, Χόμι Τζεχανγκίρ Μπάμπα.

Τον Σεπτέμβριο του 2012, η Ινδία έλαβε μια τσάντα με διπλωματικά έγγραφα από την πτήση και πέρυσι το λιώσιμο των πάγων από τον παγετώνα Bossons του Mont Blanc αποκάλυψε αντίγραφα ινδικών εφημερίδων με τίτλους από την εποχή που η Ίντιρα Γκάντι γινόταν πρωθυπουργός της Ινδίας.

Τα ανθρώπινα λείψανα που βρέθηκαν στην περιοχή το 2017 πιστεύεται επίσης ότι προέρχονταν από τη συντριβή του 1966 ή από το άλλο ινδικό αεροπλάνο, το Malabar Princess, το οποίο κατέπεσε το 1950.

Πηγή: Guardian

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ