Τουρκία: Νέο παραλήρημα Ερντογάν – «Τα τζαμιά ειναι οι στρατώνες και οι μιναρέδες οι ξιφολόγχες μας»


Με μεγαλοστομίες και υπερβολές, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για μία ακόμη φορά επιχείρησε να κάνει…πλύση εγκεφάλου στους πολίτες που υποφέρουν απο την οικονομική κρίση και τη δυσβάσταχτη ακρίβεια. Σήμερα μεταβαίνει στο Κατάρ για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και την αναζήτηση επενδυτών.

Ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης στην Τουρκία, την ώρα που ο λαός στενάζει υπό το βάρος της βαθιάς οικονομικής κρίσης.

«Τα τζαμιά είναι οι στρατώνες μας, οι θόλοι είναι τα κράνη μας, οι μιναρέδες οι ξιφολόγχες μας και οι πιστοί είναι οι στρατιώτες μας. Τίποτα δεν μπορεί να μας υποδουλώσει. Κι ας έρθουν πάνω μας κατακλυσμοί και ηφαίστεια εμείς είμαστε περήφανοι για τους προγόνους μας που δεν γονάτισαν ποτέ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Κατά τη συνομιλία του με νέους, οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Ερντογάν επιχείρησε ξανά να συνδέσει τα οικονομικά προβλήματα με έναν «πόλεμο» σε βάρος της Άγκυρας από ξένες δυνάμεις, λέγοντας μάλιστα ότι κανένας δεν μπορεί να «υποδουλώσει» την Τουρκία.

«Επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί και σε μας το παιχνίδι που έπαιξαν από το Ιράκ μέχρι τη Συρία, από τη Λιβύη μέχρι και το Σουδάν. Με τη βοήθεια του Θεού και την θέληση του λαού μας καταφέραμε να ξεφύγουμε από όλα αυτά που είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών του αιώνα. Τώρα τον ίδιο αγώνα δίνουμε στην οικονομία», πρόσθεσε.

Στο Κατάρ μεταβαίνει ο Ερντογάν

Η προσπάθεια του Ταγίπ Ερντογάν για προσέλκυση επενδύσεων συνεχίζεται καθώς μετά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μεταβαίνει σήμερα για τον ίδιο λόγο στο Κατάρ.

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ επισκέφθηκε την τουρκική στρατιωτική βάση που υπάρχει στο Κατάρ από όπου και «υποσχέθηκε» πως η Άγκυρα θα προστατεύσει εκτός από τα δικά της, και τα «δικαιώματα» των αδελφών της στην Κύπρο, τη Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας εργάζονται σκληρά όσο ποτέ στην ιστορία της χώρας, για να προστατέψουν όχι μόνο τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας, αλλά και των αδελφών μας στην Κύπρο στη Λιβύη, στο Αζερμπαϊτζάν και όλων των αδελφών και συμμάχων μας», είπε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ