Μπρόκολο αμύγδαλο: Απλή και όμως πεντανόστιμη συνταγή που θα σας κάνει να αγαπήσετε τα λαχανικά

Αν η υγιεινή διατροφή δεν είναι το ατού σας και αν η υγεία σας δεν είναι και στο καλύτερό της επίπεδο, είναι καιρός να εντάξετε στην καθημερινότητά σας την χρήση της ηλεκτρικής κουζίνας και ασφαλώς την καθημερινή υγιεινή διατροφή. Για να διασφαλίσετε στην καθημερινότητά σας την πρόσληψη σωστών τροφών όπως τα λαχανικά και τους ξηρούς καρπούς καλό θα ήταν να βρείτε συνταγές που θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον και θα περιέχουν και συστατικά που θα σας αρέσουν ιδιαίτερα. Ένα από τα συστατικά που όλοι το καταναλώνουν και ανήκει και στην οικογένεια των superfood είναι τα αμύγδαλα. Η παρακάτω συνταγή μπορεί να περιέχει μπρόκολο που ο περισσότερος κόσμος δεν προτιμά. Ωστόσο, με την προσθήκη του λεμονιού και των αμυγδάλων γίνεται μια γευστική πανδαισία που δεν θα έχετε ξαναδοκιμάσει. Τα συστατικά της είναι πολύ απλά και μπορείτε να τα βρείτε παντού.

Για να την φτιάξετε θα χρειαστείτε:

  • λίγο αλάτι (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού ή 1 κεφάλι μπρόκολο κομμένο σε κομμάτια
  • 100gr ανάλατο βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2/3 του φλιτζανιού ψητές νιφάδες αμυγδάλου
  • το χυμό ενός λεμονιού
  • λίγο πιπέρι (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)

Σαν διαδικασία μαγειρέματος είναι αρκετά απλή και δεν χρειάζεται να έχτε επιπλέον γνώσεις μαγειρικής παρά μόνο τις βασικές. Πρώτα βάλτε μια μεσαία κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει και προσθέστε την ποσότητα αλατιού που προτιμάτε. Έπειτα βάλτε το μπρόκολο στην κατσαρόλα με το αλατισμένο νερό που έχει βράσει και μαγειρέψτε για 2 λεπτά. Μεγάλη προσοχή, γιατί το χρώμα του μπρόκολου πρέπει να παραμείνει ανοιχτό πράσινο. Στη συνέχεια αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και στραγγίστε το νερό. Όταν το κάνετε αυτό σκεπάστε την κατσαρόλα για να καταφέρετε να διατηρήσετε ζεστό το μπρόκολο.

Σε ένα άλλο τηγάνι με πολύ γρήγορες κινήσεις, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αρκετά δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει και μετά προσθέτουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Με αυτό τον τρόπο αποτρέπουμε το κάψιμο. Προσθέστε τις ψημένες νιφάδες αμυγδάλου στο βούτυρο που έχει ήδη λιώσει και ανακατεύετε συνεχώς. Στο τελικό του στάδιο βάζετε το μπρόκολο στο τηγάνι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και αλατοπιπερώνετε. Σβήστε το με το χυμό του λεμονιού και βγάλτε το από τη φωτιά. Όπως καταλαβαίνετε, η διαδικασία είναι πολύ απλή. Αν στο τέλος του μαγειρέματος της συγκεκριμένης συνταγής βάλετε και το αγαπημένο σας πιάτο σερβιρίσματος, τότε θα απολαύσετε ένα μαγικό πιάτο σε λίγα μόλις λεπτά.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here