Παραλλαγή Omicron Covid-19: Βήματα που μπορείτε να κάνετε για να προστατευθείτε

Παραλλαγή Omicron Covid-19: Η συντριπτική αιτία των λοιμώξεων εξακολουθεί να είναι η παραλλαγή δέλτα Πώς μπορώ να προστατευτώ από τη νέα παραλλαγή Omicron; Με τον ίδιο τρόπο που προστατεύεστε από την COVID-19 που προκαλείται από οποιαδήποτε άλλη παραλλαγή: Εμβολιαστείτε αν δεν το έχετε κάνει ακόμη, λάβετε αναμνηστικό εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις και ενισχύστε άλλες προφυλάξεις που μπορεί να έχετε χαλαρώσει, όπως να φοράτε μάσκα και να αποφεύγετε τα πλήθη.

Παρά την προσοχή που τραβάει η Omicron, η συντριπτική αιτία λοιμώξεων και θανάτων σε πολλά μέρη παραμένει η εξω-μεταδοτική παραλλαγή δέλτα. «Η Delta είναι ο πραγματικός κίνδυνος αυτή τη στιγμή. Η Omicron είναι μια αβέβαιη απειλή», δήλωσε στο Associated Press ο Δρ Φράνσις Κόλινς, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ. Ανεξάρτητα από τον τύπο του κορωνοϊού, ο Κόλινς είπε «ξέρουμε τι να κάνουμε».

Θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να μάθετε βασικές πτυχές σχετικά με αυτήν την τελευταία παραλλαγή, συμπεριλαμβανομένου του εάν είναι πιο μεταδοτική, αν προκαλεί πιο σοβαρή ασθένεια ή αποφεύγει την ανοσία – και αν ναι, πόσο πολύ.

Εν τω μεταξύ, «αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προσθέσουμε περισσότερα στρώματα προστασίας», λέει η Δρ Julie Vaishampayan της Εταιρείας Λοιμωδών Νοσημάτων της Αμερικής.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό με ταξίδια διακοπών και συγκεντρώσεις. Ένα ενισχυτικό πλάνο είναι ένα από αυτά τα επίπεδα.

Η προστιθέμενη δόση πυροδοτεί ένα μεγάλο άλμα στα αντισώματα που καταπολεμούν τους ιούς. Ακόμα κι αν τα αντισώματα δεν αποδεικνύονται τόσο αποτελεσματικά έναντι της όμικρον όσο είναι έναντι άλλων παραλλαγών, απλώς η ύπαρξη περισσότερων από αυτά μπορεί να αντισταθμίσει – εκτός από την ενίσχυση της προστασίας έναντι τη δέλτα.

Εκτός από την κάλυψη, την αποφυγή συνωστισμού και τη βελτίωση του αερισμού, τα τεστ είναι ένα άλλο προστατευτικό βήμα.

Συνιστώνται για οποιονδήποτε έχει συμπτώματα Covid-19 ή έχει εκτεθεί δυνητικά στον ιό. Αλλά θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν στη διασφάλιση της ασφάλειας πριν από τις εορταστικές συγκεντρώσεις, ακόμα κι αν όλοι οι συμμετέχοντες έχουν εμβολιαστεί, λέει ο Vaishampayan.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here