Έκθεση Omicron: Μολύνει 2 πλήρως εμβολιασμένα άτομα σε ξεχωριστά δωμάτια ξενοδοχείου στο Χονγκ Γκονγκ


Έκθεση Omicron: Τα πρώτα στοιχεία υποδηλώνουν την omicron λιγότερο επικίνδυνη από την παραλλαγή δέλτα Γενικός Χειρουργός: Η παραλλαγή Omicron σημαίνει να είστε πιο προσεκτικοί, όχι «πανικός»Ο Γενικός Χειρουργός των ΗΠΑ, Δρ. Vivek Murthy, σχετικά με το τι έμαθαν οι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας για την παραλλαγή omicron COVID-19. Ενώ οι υγειονομικοί υπάλληλοι συνεχίζουν να μελετούν την παραλλαγή του κορωνοϊού που ονομάζεται omicron, ερευνητές στο Χονγκ Κονγκ είπαν ότι η μετάλλαξη μόλυνε δύο πλήρως εμβολιασμένους ανθρώπους που έμεναν απέναντι από την αίθουσα μέσα σε ένα ξενοδοχείο καραντίνας στην πόλη, σύμφωνα με έκθεση.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ δημοσίευσαν μια έκθεση που ανέφερε ότι αυτά τα άτομα δεν έβγαιναν ποτέ από τα δωμάτιά τους και πρέπει να είχαν προσβληθεί από τον ιό μέσω αεροπορικής μετάδοσης όταν άνοιξαν τις πόρτες τους για φαγητό ή τεστ COVID-19, ανέφερε το Bloomberg.

Η μελέτη τόνισε τη «δυνητική ανησυχία» για τη μεταδοτικότητα της όμικρον, έγραψαν οι ερευνητές, σύμφωνα με την έκθεση.

Ειδικός μολυσματικών ασθενειών: Οι Αμερικανοί «δεν πρέπει να εκπλαγούν» από την εξάπλωση των κρουσμάτων όμικρον

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν την Κυριακή ότι ενώ η παραλλαγή όμικρον του κορωνοϊού εξαπλώνεται ταχέως σε ολόκληρη τη χώρα, οι πρώτες ενδείξεις υποδηλώνουν ότι μπορεί να είναι λιγότερο επικίνδυνη από τη δέλτα, η οποία συνεχίζει να προκαλεί αύξηση των νοσηλειών.

Ο Δρ Άντονι Φάουτσι, ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Προέδρου Μπάιντεν, είπε στο CNN ότι οι επιστήμονες χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες προτού καταλήξουν σε συμπεράσματα σχετικά με τη σοβαρότητα της όμικρον.

«Μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλος βαθμός σοβαρότητας», είπε ο Fauci. «Αλλά πρέπει πραγματικά να είμαστε προσεκτικοί προτού αποφασίσουμε ότι η όμικρον είναι λιγότερο σοβαρή ή ότι πραγματικά δεν προκαλεί σοβαρή ασθένεια, συγκρίσιμη με τη δέλτα».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ