Ρόλο κιμά μοσχάρι: Χορταστική συνταγή για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο

Ένα αρκετά εύκολο και χορταστικό φαγητό είναι το ρόλο κιμά μοσχαρίσιο με πατάτες στο φούρνο! Είναι ένα φαγητό που μπορείτε άνετα να σερβίρετε στους καλεσμένους σας, είτε σε μια απλή επίσκεψη για φαγητό, είτε σε ένα γιορτινό τραπέζι, χωρίς να φτιάξετε πολλά έξτρα συνοδευτικά! Είναι ένα εντυπωσιακό φαγητό, που σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει.

Για να το φτιάξετε, θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:

  • 1 ντοματάκι (κονσέρβα)
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 4 κομματάκια τυρί κίτρινο
  • 4 κομματάκια μπέικον
  • 1 φλυτζ. λάδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 πιπεριές
  • 10 πατατες
  • 1 κουτ. σούπας κίμινο
  • 10 φυλλαράκια μαϊντανό
  • λίγο μπαχάρι τριμένο
  • 1 καρβέλι ψωμί (μπαγιάτικο) ή παξιμάδια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπόλ, βάζουμε νερό και μουσκεύουμε το ψωμί ή τα παξιμάδια για 15 λεπτά.
  • Έπειτα, το βγάζουμε από το νερό, παίρνουμε μόνο την ψίχα και το στίβουμε καλά, να φύγει όλο το νερό.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα στη λεκανίτσα με το ψωμί, τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το κίμινο, το μπαχάρι, το λάδι, τη ντομάτα αφού την περάσουμε στο μούλτι, ή αφού την ψιλοκόψουμε, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, καλά, με τα χέρια και τα αφήνουμε για 15 λεπτά, να πάρουν όλες τις γεύσεις.
  • Ωστόσο, κόβουμε τις πατάτες, την κάθε μία στα 4 και αφού τις κόψουμε όλες, τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπώλ, ρίχνουμε μέσα 1 φλυτζ. λάδι και ανακατεύουμε.
  • Μετά, προσθέτουμε 1 κουτ. γλυκού κίμινο, 5 μπαλάκια μπαχάρι, την κονσέρβα με χυμό ντομάτας αλάτι και πιπέρι, τα ανακατεύουμε πάλι όλα μαζί και τα αφήνουμε.
  • Παίρνουμε το μίγμα του κιμα και το απλώνουμε σε μία λαδόκολλα.
  • Βάζουμε μέσα του τις φέτες του τυριού και του μπέικον και μετά τις πιπεριές, αφού τις έχουμε κόψει σε κάθετα κομμάτια.
  • Κλείνουμε τον κιμά σε ρολό, το βάζουμε προσεκτικά στο ταψί (στη μέση του ταψιού) και προσθέτουμε γύρω γύρω τις πατάτες. Από τις πατάτες αφήνουμε λίγο ζουμί και με αυτό περιχύνουμε το μίγμα του κιμά.
  • Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 45 λεπτά και έπειτα το κατεβάζουμε στους 180 βαθμούς και το αφήνουμε για περίπου 1 ώρα.
  • Τέλος, κατά την διάρκεια του ψησίματος, (μετά από περίπου 20 λεπτά) βγάζουμε το ταψί, ραντίζουμε τις πατάτες με το ζουμί του ταψιού και μετά συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Φτιάξτε αυτή την μαμαδίστικη συνταγή και θα μας θυμηθείτε!! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here