Επίδομα θέρμανσης πληρωμή: Πότε θα πιστωθούν τα πρώτα χρήματα στους δικαιούχους;


Το επίδομα θέρμανσης έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία, ενώ οι πρώτες πληρωμές θα γίνουν την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για προκαταβολή του συνολικού ποσού για το επίδομα θέρμανσης και θα κατατεθεί σε όσους δικαιούχους ήταν επίσης δικαιούχοι και πέρυσι. Σαφώς και δεν έχουν προλάβει οι υπεύθυνοι να εκκαθαρίσουν τις αιτήσεις για το επίδομα. Γι’ αυτό και η προκαταβολή θα ισούται με το ποσό που έλαβαν οι δικαιούχοι κατά την περσινή περίοδο. Η διαφορά θα χορηγηθεί σε αυτούς με επόμενη πληρωμή. Σε κάθε περίπτωση, η μόνη προϋπόθεση για την προκαταβολή είναι η συμπλήρωση της αίτησης έως τις 30 Νοεμβρίου.

Τι γίνεται με όσους δεν πρόλαβαν την προθεσμία;

Ωστόσο, για όσους δεν πρόλαβαν την προθεσμία για την υποβολή της αίτησής τους, υπάρχει μια δεύτερη περίοδος στην οποία έχουν την ευκαιρία να συμπληρώσουν εκ νέου τα στοιχεία τους για την χορήγηση του επιδόματος. Συγκεκριμένα, μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου η πλατφόρμα MyΘέρμανση θα είναι ανοιχτή για όλους. Με αυτό τον τρόπο, διευκολύνεται κατά πολύ η κατάθεση των δικαιολογητικών και η αίτηση ολοκληρώνεται διαδικτυακά και άμεσα.

Οι πληρωμές

Για τα καύσιμα η καταβολή του επιδόματος γίνεται ανάλογα με την ημερομηνία καταχώρησης των παραστατικών με καταληκτική ημερομηνία την 15η Απριλίου 2022. Όμως ειδικότερα για το φυσικό αέριο μπορούν να καταχωρηθούν μέχρι και τις 31 Μάϊου 2022 δικαιολογητικά αγορών της περιόδου από 1.10.2021 έως 31.3.2022 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως τις 16 Μάϊου 2022. Ως κατώτατο ποσό του επιδόματος θέρμανσης έχει διαμορφωθεί το ποσό των 100 ευρώ, ενώ ως ανώτατο ποσό είναι τα 750 ευρώ.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ