Κρούσματα: Πόσες μολύνσεις θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ


Κρούσματα σήμερα: Σε υψηλά επίπεδα αναμένεται να κυμανθούν και σήμερα Τρίτη 7 Δεκεμβρίου τα κρούσματα. 

Βαρύς είναι ο απολογισμός της πανδημίας καθώς πλησιάζουμε τα Χριστούγεννα με την κυβέρνηση να έχει στόχο τον περιορισμό των κρουσμάτων και των νοσηλειών την ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον «απειλεί» την Ευρώπη.

Χθες Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 4.943 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, εκ των οποίων επτά εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Την ίδια ώρα ανακοινώθηκαν 116 νέοι θάνατοι στη χώρα, καταγράφοντας νέο αρνητικό ρεκόρ απωλειών σε μια ημέρα από την αρχή της πανδημίας. Συγκρίνοντας τα δεδομένα σε σχέση με αυτά του προηγούμενου 24ωρου, το σύνολο των θανάτων για το τελευταίο 24ωρο ανέρχεται στους 121, αριθμός ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας.

Να υπενθυμίσουμε πως στις 28 Νοεμβρίου 2020, είχε ανακοινωθεί ο ίδιος αριθμός θανάτων, ενώ στις 3 Μαΐου 2021 είχαν ανακοινωθεί 134 θάνατοι, ωστόσο, τα δεδομένα που είχαν δημοσιευθεί εκείνη την ημέρα από τον ΕΟΔΥ αφορούσαν 48ωρο, καθώς είχε μεσολαβήσει η Κυριακή του Πάσχα όπου δεν υπήρξε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι τελευταίες εκτιμήσεις δείχνουν ότι, σήμερα Τρίτη 7 Δεκεμβρίου, τα νέα κρούσματα που αναμένεται να ανακοινώσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, θα κυμανθούν από 5.500 έως 5.800 μολύνσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ