Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση του πραγματογνώμονα του κοσμηματοπώλη


Με ένταση και παρατηρήσεις στον τρίτο μάρτυρα που κλήθηκε να καταθέσει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου συνεχίστηκε η δίκη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Στο βημα του μάρτυρα ανέβηκε για να καταθέσει ο ιατροδικαστής – πραγματογνώμονας που ορίστηκε από τον κοσμηματοπώλη, που κατηγορείται για την τραγική κατάληξη του 33χρονου ακτιβιστή. Από τα πρώτα λεπτά της κατάθεσης δημιουργήθηκε ένταση καθώς μιλούσε σε υψηλούς τόνους, με τον εισαγγελέα να τον ρωτά: «Γιατί μιλάτε με τόση ένταση στο δικαστήριο;». Μάλιστα, η πρόεδρος της έδρας του ζήτησε να χαμηλώσει τον τόνο της φωνής του.

«Δεν θέλω να ξαναερωτηθώ γι’ αυτό το πράγμα!» φώναξε κάποια στιγμή ο μάρτυρας, ζητώντας να μην τον ρωτούν για ποιο λόγο πέθανε ο ακτιβιστής, αν και αυτός ήταν ο λόγος που κλήθηκε εξαρχής να καταθέσει.

«Το πόσες ερωτήσεις θα σας τεθούν θα το κρίνει το δικαστηριο, δεν δείχνετε κανένα σεβασμό στο δικαστήριο» του είπε ο εισαγγελέας.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας ήταν ο πρώτος που κατέθεσε ότι η αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου ήταν οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις στο μυοκάρδιο, οι οποίες όμως σύμφωνα με τον ίδιο, δεν σχετίζονται με τα χτυπήματα στο κοσμηματοπωλείο αλλά σε προγενέστερο χρόνο του συμβάντος.

«Στην προκειμένη περίπτωση για τον Ζαχαρία Κωστόπουλο από κανέναν ιατροδικαστή δεν χαρακτηρίστηκαν οι 23 βλάβες θανατηφόρες. Επίσης πρέπει να τονιστεί ότι είναι βλάβες μαλακών μορίων, δηλαδή σε δέρμα και υποδόριο. (…) Επίσης, έχουμε την ορολογία ότι ο Ζακ απεβίωσε από ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις, δεν αναφέρεται αν είναι πρόσφατες ή προγενέστερες, δεν περιγράφεται η χρονική περίοδος. Διά της ατόπου απαγωγής εκφέρουν γνώμη οι δημόσιοι ιατροί (Καλόγριας και Βαγενά) ότι οι αλλοιώσεις αυτές είναι αποτέλεσμα κακώσεων και όλο αυτό το εντάσσουν σε έναν μηχανισμό στρες» είπε ο μάρτυρας.

Ένορκος: Δηλαδή, αν καθόταν στο σπίτι του εκείνη τη μέρα, θα είχε πεθάνει;

Μάρτυρας: Είμαι ιατροδικαστής, όχι ο μάντης Κάλχας.

Πάρεδρος: Η κλοτσιά που έχει καταγραφεί σε βίντεο να δέχεται το θύμα στο κεφάλι θα μπορούσε να προκαλέσει εξωαγγειακό αιμάτωμα;

Μάρτυρας: Δεν προκύπτει τέτοιο εύρημα στην ιατροδικαστική έκθεση του θύματος.

«Κανένας ιατροδικαστής δεν αναφέρει το παθολογικό υπόβαθρο του Ζακ. Το θύμα είχε μακρά ηπατική βλάβη. Δεν ήταν 23 τα λακτίσματα άλλα τρία και κανένα δεν προκάλεσε τον θάνατο του Ζακ» είπε ο μάρτυρας.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Δεκεμβρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ