Ηράκλειο:  Ισόβια κάθειρξη στον 60χρονο για τη δολοφονία του Ανδρέα Κανάκη


Ομόφωνη η απόφαση του Δικαστηρίου – Δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης στον 60χρονο κατηγορούμενο για την υπόθεση δολοφονίας του 58χρονου κτηνοτρόφου Ανδρέα Κανάκη από το Μπιτζαριανό, το Μάρτιο του 2016.

Το Δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο, τον οποίο νωρίτερα είχε κρίνει, επίσης ομόφωνα, ένοχο σύμφωνα με το κατηγορητήριο για ανθρωποκτονία, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία.

Νωρίτερα ο Εισαγγελέας έδρας, είχε προτείνει την απόρριψη του αιτήματος για αναγνώριση του ελαφρυντικού του βρασμού ψυχικής ορμής κατά την τέλεση της ανθρωποκτονίας. Ο Εισαγγελέας έδρας ανέφερε ότι κατά τον ίδιο η πράξη τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ότι ο ισχυρισμός που προβλήθηκε από την πλευρά του κατηγορουμένου και της υπεράσπισης ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε, ενώ είχε ανασηκωθεί ο «κόκορας», είπε χαρακτηριστικά ότι «αυτά μόνο στα Spaghetti Western γίνονται». Επιπλέον ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος, οπλοφορώντας εδώ και πολλά χρόνια, είχε την ικανότητα να χειριστεί τα όπλα.

Υπενθυμίζεται πως πρωτόδικα ο δράστης είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 28 ετών. Τότε τα ισόβια είχαν «σπάσει» καθώς οι ένορκοι είχαν κρίνει ότι ο δράστης ενήργησε υπό καθεστώς οργής και θλίψης για όσα είχαν συμβεί πριν από τη δολοφονία. Για το ελαφρυντικό αυτό, ασκήθηκε έφεση από τον αντιεισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης κι έτσι η υπόθεση κρίθηκε από την αρχή.

Επιπλέον για τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, στον 60χρονο επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, ποινή κάθειρξης 7 ετών.

Πηγή: cretalive.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ