Κολύμβηση: Πώς σας βοηθά το κολύμπι να χάσετε βάρος [vid]

Είναι γνωστό ότι οι καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις είναι ένα κοινό συστατικό για επιτυχή απώλεια βάρους. Αν μέχρι σήμερα, βασίζεστε κυρίως στο περπάτημα ή το τρέξιμο για την προπόνησή σας, ίσως έχει έρθει η ώρα να δοκιμάσετε το κολύμπι. Αν και η κολύμβηση φαίνεται σχετικά δύσκολη, είναι μία από τις καλύτερες καρδιαγγειακές προπονήσεις που μπορείτε να κάνετε και μάλιστα ανεξαρτήτως ηλικίας. ,Το κολύμπι είναι μια αερόβια προπόνηση που βοηθά στην ενίσχυση του καρδιακού μυός και είναι εύκολη για τις αρθρώσεις σας, καθώς το νερό θα υποστηρίξει το 90 τοις εκατό του σωματικού σας βάρους. Στην πραγματικότητα, η κολύμβηση μπορεί πραγματικά να λειτουργήσει τόσο ως cardio όσο και ως δραστηριότητα ενδυνάμωσης. Θα ανεβάσει τον καρδιακό σας ρυθμό και θα κάψει θερμίδες, ενώ η αντίσταση στο νερό θα ενισχύσει επιπλέον τους μύες σας.

Πώς σας βοηθά το κολύμπι να χάσετε βάρος;

Η κολύμβηση μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, καθώς θα αυξήσει τον καρδιακό σας ρυθμό και θα τονώσει τους μύες. Πρόκειται για μία μορφή άσκησης που πραγματικά ενεργοποιεί και γυμνάζει όλο το σώμα, αξιοποιώντας όλους τους μύες με διαφορετικούς τρόπους. Για κάποιον που είναι 125 κιλά, κάνοντας 30 λεπτά ελεύθερο κολύμπι μπορεί να κάψει 330 θερμίδες, η πεταλούδα μπορεί να κάψει 330, το ύπτιο μπορεί να κάψει 240 και το πρόσθιο μπορεί να κάψει 300, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Για ένα άτομο 185 κιλών, οι ίδιες προπονήσεις θα έκαιγαν 488, 488, 355 και 440 θερμίδες αντίστοιχα.

Συγκριτικά, ένα διάγραμμα από το Αμερικανικό Συμβούλιο Άσκησης δείχνει ότι το τρέξιμο για 30 λεπτά μπορεί να κάψει 342 θερμίδες για ένα άτομο 120 κιλών και 510 θερμίδες για ένα άτομο 180 κιλών. Η ποδηλασία με μέσο όρο 10 μίλια την ώρα για 30 λεπτά μπορεί να κάψει 165 θερμίδες για ένα άτομο 120 κιλών και 246 θερμίδες για ένα άτομο 180 κιλών. Σαφώς, η κολύμβηση φαίνεται να έχει καλύτερα αποτελέσματα.

Μπορεί το κολύμπι να σας βοηθήσει να χάσετε το λίπος στην κοιλιά;

Δεδομένου ότι η κολύμβηση είναι μια προπόνηση για όλο το σώμα, μπορεί σίγουρα να σας βοηθήσει να χάσετε λίπος στην κοιλιά. Αλλά ειδικοί συνιστούν να μην εστιάζετε τις προπονήσεις σας σε σημεία ή να προσπαθήσετε να δουλέψετε μόνο ένα μέρος του σώματος για να χάσετε βάρος από τη συγκεκριμένη περιοχή. Τούτο κυρίως διότι η σύσταση του σώματός σας και η γενετική σας μπορούν να παίξουν ρόλο στο πού αποθηκεύετε λίπος. (Επίσης, δεν μπορείτε να ελέγξετε από πού θα χάσετε λίπος από την αρχή!) Ωστόσο, το κολύμπι μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, το οποίο θα οδηγήσει σε απώλεια λίπους συνολικά, συμπεριλαμβανομένου του λίπους στην κοιλιά τελικά.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here