Αυτοφροντίδα για άνδρες: Τι ακριβώς είναι η αυτοφροντίδα και γιατί τη χρειάζονται οι άντρες


Η αυτοφροντίδα είναι απλώς η πράξη του να αφιερώνεις χρόνο για να επικεντρωθείς στον εαυτό σου. Αφιερώνετε συγκεκριμένο χρόνο κατά τη διάρκεια κάθε ημέρας, ή και μόνο εβδομαδιαίως, για να βάλετε τους στρεσογόνους παράγοντες σας στο πίσω μέρος, με στόχο τη βελτίωση της ψυχικής σας υγείας. Πάνω από ένας στους τρεις ενήλικες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει αναφέρει συμπτώματα άγχους ή καταθλιπτικής διαταραχής κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πράγμα που σημαίνει ότι η αυτοφροντίδα θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα.

Η φροντίδα του εαυτού είναι μια απίστευτα προσωπική πρακτική και δεν υπάρχει εδώ μια φόρμουλα για όλους, αλλά αυτή είναι και η ομορφιά του πράγματος: Η αυτοφροντίδα μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε θέλετε, αρκεί να σας βοηθά να παραμείνετε καλά σωματικά και ψυχικά, ακόμη και σε περιόδους απομόνωσης. Και αν χρειάζεστε λίγη βοήθεια για να βρείτε ιδέες για το πώς να προσθέσετε την αυτοφροντίδα στην καθημερινότητά σας, voila!

Πώς να ξεκινήσετε

Ξεκινήστε με ένα βήμα τη φορά. Αντί να προσπαθήσετε να ανανεώσετε τη ζωή σας από τη μια μέρα στην άλλη, επιλέξτε έναν τομέα όπου μπορείτε να δημιουργήσετε μια νέα συνήθεια. Καθώς παρατηρείτε τα οφέλη σε αυτόν τον τομέα της ζωής σας, θα βρείτε περισσότερα κίνητρα για να στραφείτε προς την αυτοφροντίδα σε άλλους τομείς. Ακολουθούν μερικές μόνο ιδέες για να ξεκινήσετε:

  • Γίνετε σωματικοί

Η σωματική δραστηριότητα έχει αποδειχθεί ότι έχει μεγάλα ψυχολογικά οφέλη που περιλαμβάνουν υψηλότερη αυτοεκτίμηση, καλύτερο ύπνο και μειωμένα συναισθήματα κατάθλιψης και άγχους. Όταν κάνετε άσκηση, το σώμα σας απελευθερώνει ενδορφίνες που βοηθούν στην πρόκληση μιας «καλής αίσθησης» παρόμοια με αυτή της μορφίνης. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος όχι μόνο να διατηρήσετε το σώμα σας σωματικά υγιές και σε φόρμα, αλλά και να θέσετε τα θεμέλια οποιασδήποτε πρακτικής αυτοφροντίδας.

  • Δοκιμάστε τις θετικές δηλώσεις

Οι θετικές δηλώσεις είναι στην ουσία λέξεις ή ακόμη και φράσεις που σας βοηθούν να «επαναπρογραμματίσετε» το μυαλό σας και να ξεπεράσετε τις αρνητικές σκέψεις που σαμποτάρουν τον εαυτό σας. Θεωρείται ότι διαπερνούν το συνειδητό και υποσυνείδητο μυαλό μας, βοηθώντας στον επαναπρογραμματισμό των προτύπων σκέψης μας. Οι θετικές δηλώσεις είναι προσωπικές και μπορούν να προσαρμοστούν στις προτιμήσεις σας. Μερικοί άνθρωποι απολαμβάνουν να δημιουργούν τις δικές τους επιβεβαιώσεις και να τις διαβάζουν δυνατά. Άλλοι προτιμούν καθοδηγούμενες επιβεβαιώσεις που μπορείτε να βρείτε στο YouTube και μπορείτε επίσης να το κάνετε αυτό ενώ κάνετε διαλογισμό.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ