Τουρκία: Έτσι συνέλαβαν τον Έλληνα αστυνομικό – «Ήμασταν μακριά από την προειδοποιητική πινακίδα»

Ο Έλληνας αστυνομικός περιέγραψε πώς συνελήφθη στην Τουρκία

Την κατάθεση του Έλληνα αστυνομικού που συνελήφθη στην Τουρκία με την σύντροφό του πριν τελικά να αφεθούν ελεύθεροι το βράδυ της Δευτέρας με μόνο όρο να παραμείνουν στη χώρα για άλλες 48 ώρες προκειμένου να εξεταστούν τα κινητά τους τηλέφωνα φέρνουν στη δημοσιότητα τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την Hurriyet ο Έλληνας αστυνομικός τόνισε ότι δεν μπήκαν επίτηδες στην απαγορευμένη ζώνη και ότι ήταν το GPS που τους οδήγησε εκεί. «Θέλαμε να επιστρέψουμε στην Ελλάδα επειδή είχε βραδιάσει και γι’ αυτό βάλαμε τον προορισμό μας στο GPS. Επειδή ό χώρος εργασίας μου είναι κοντά στο συνοριακό πέρασμα στα Ύψαλα έβαλα στο GPS τη λέξη Keşan» φέρεται να είπε ο Έλληνας αστυνομικός.

Στη δήλωσή του ο αστυνομικός προσθέτει ότι το σημείο όπου συνελήφθησαν με τη σύντροφό του ήταν πολύ μακριά από την προειδοποιητική πινακίδα. «Συνεχίσαμε όπου μας οδηγούσε το GPS. Μετά από λίγο είχε πέσει απόλυτο σκοτάδι και ενώ οδηγούσα σε έναν χωματόδρομο εμφανίστηκαν στρατιώτες και με σταμάτησαν ζητώντας τα διαβατήρια από εμένα και τη σύντροφό μου. Μας έβγαλαν έξω από το όχημα, συζήτησαν μαζί μου και μου έδειξαν με έναν φακό την κόκκινη προειδοποιητική πινακίδα η οποία βρισκόταν σε απόσταση λέγοντας μου ότι πρόκειται για στρατιωτική περιοχή αλλά δεν πιστεύω ότι εγώ μπήκα σε αυτή την περιοχή γιατί δεν είδα καμία πινακίδα που να προειδοποιούσε γι’ αυτό και η πινακίδα που μου έδειξαν βρισκόταν πολύ μακριά. Μας σταμάτησαν πριν την πινακίδα» φέρεται να κατέθεσε ο αστυνομικός.

Όσον αφορά το USB που του κατάσχεσαν μαζί με το κινητό τηλέφωνο ο Έλληνας αστυνομικός είπε ότι «σε αυτό έχω αρχείο με προσωπικές φωτογραφίες. Πρόκειται για υλικό που περιέχει προσωπικό περιεχόμενο και θα αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει κανένα εγκληματικό υλικό».

Από την πλευρά της η σύντροφος του Έλληνα αστυνομικού είπε ότι είχαν πάει στην Αδριανούπολη για ψυχαγωγία. «Δεν είδαμε καμία πινακίδα και κανένα σημάδι. Ήταν ήδη βράδυ, δεν είχαμε καμία πρόθεση να διαπράξουμε κάποιο έγκλημα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here