ΤΑΙΠΕΔ: Ποιες αποκρατικοποιήσεις έρχονται μέσα στο 2022

Η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Πολίτης και ο εντεταλμένος σύμβουλος Πάνος Σταμπουλίδης προχωρούν μεγάλα αλλά και μικρά projects αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου.

Ειδικότερα και σύμφωνα με πηγές της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ για το 2022, τον Φεβρουάριο αναμένεται να υποβληθούν δεσμευτικές προσφορές από τους υποψήφιους επενδυτές για την υπο-παραχώρηση της εμπορικής δραστηριότητας του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας. Γύρω στον Μάρτιο αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθηθεί και για την πώληση του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης. Έπονται μέσα στη χρονιά οι πωλήσεις των Λιμένων Ηγουμενίτσας και Ηρακλείου.

Το ΤΑΙΠΕΔ επίσης βρίσκεται στην τελική ευθεία για τον διαγωνισμό μίσθωσης της βιομηχανίας παραγωγής σιδηρονικελίου ΛΑΡΚΟ. Υπενθυμίζεται ότι ταυτόχρονα κινείται και ο εκκαθαριστής. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δεσμευτικές προσφορές θα υποβληθούν από τους υποψήφιους επενδυτές στις αρχές της νέας χρονιάς, ενώ στα αγκάθια του project είναι το εργασιακό και το περιβαλλοντικό. Εκκρεμότητες που απαιτούν κυβερνητικές παρεμβάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες.

Έτοιμο είναι το Ταμείο να προκηρύξει και τον διαγωνισμό (πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος) για τη νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού. Η τρέχουσα λήγει το 2024. Η βασική εκκρεμότητα, για την οποία καλείται να λάβει απόφαση η κυβέρνηση, είναι αν ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει και επεκτάσεις του αυτοκινητοδρόμου όπως προς Ραφήνα και Υμηττό ή αν θα είναι χωρίς αυτές. Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ φέρεται ότι είναι έτοιμη αν ληφθεί απόφαση για την πρόσκληση ακόμη και μέσα στον Ιανουάριο.

Εντός του επόμενου έτους αναμένονται αποφάσεις και αναφορικά με την τύχη του διαγωνισμού πώλησης της ΔΕΠΑ Εμπορίας (65% ΤΑΙΠΕΔ και 35% ΕΛΠΕ). Αυτός βρίσκεται στη φάση της υποβολής των δεσμευτικών προσφορών, αλλά λόγω της δικαστικής εκκρεμότητας της επιχείρησης με την ELFE, η οποία και δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει άμεσα, το Ταμείο εξετάζει άλλα σενάρια αξιοποίησης της εταιρείας.

Τέλος, αύριο Πέμπτη υπογράφεται και η σύμβαση για το ακίνητο Βόρειου Αφάντου στη Ρόδο, ενώ μεθαύριο Παρασκευή πέφτουν οι υπογραφές και για τη μεταβίβαση της ΔΕΠΑ Υποδομών στην Italgas.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here