Η ρύπανση μπορεί να μειώνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων σας


Τα προνόμια της ζωής στη πρωτεύουσα είναι πολλά! Ωστόσο, η ευκολία των δημόσιων συγκοινωνιών έχει κόστος για την υγεία σας, συμπεριλαμβανομένης της γονιμότητάς σας, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Environmental Health Perspectives, έδειξε ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση μειώνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων των ποντικών, προκαλώντας φλεγμονή στον εγκέφαλο. Και οι επιστήμονες, που διεξήγαγαν τη μελέτη, πιστεύουν ότι ο ίδιος μηχανισμός θα μπορούσε να ισχύει και για τους ανθρώπους.

Είναι γνωστό ότι ο εγκέφαλος έχει «μια απευθείας γραμμή επικοινωνίας» με τα αναπαραγωγικά μας όργανα, η οποία επηρεάζει πράγματα, όπως τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ. Αυτή η έρευνα συμπληρώνει την εικόνα, για το πώς η ατμοσφαιρική ρύπανση βλάπτει τη γονιμότητά σας.

Υπάρχουν, όμως και καλά νέα. Στη μελέτη, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ένα συγκεκριμένο είδος νευρώνα, που συνήθως σχετίζεται με τον κύκλο του ύπνου και την παχυσαρκία, ήταν υπεύθυνο για τον μειωμένο αριθμό σπερματοζωαρίων λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Όταν αφαίρεσαν έναν δείκτη φλεγμονής, που ονομάζεται IKK2 από τον νευρώνα, αυτά τα ποντίκια διατήρησαν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων τους.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο healthpanda.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ