Το σκοτεινό παρελθόν του επιχειρηματία που απέλυσε 900 μέσω Zoom: Απειλές, απάτες, προσβολές


Ο Ινδός επιχειρηματίας, Βισάλ Κραγκ, προκάλεσε παγκόσμιο σάλο με την κίνησή του να απολύσει 900 εργαζομένους μέσα σε 3 λεπτά μέσω… Zoom

Παγκόσμια αίσθηση έχει προκαλέσει η κίνηση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Better.com, Βισάλ Κραγκ, να απολύσει μέσα σε μια τηλεδιάσκεψη που κράτησε μόνο 3 λεπτά συνολικά 900 υπαλλήλους ή διαφορετικά το 9% των εργαζομένων.

«Αν λαμβάνετε μέρος σε αυτή την τηλεδιάσκεψη είστε μέρος της ομάδας των άτυχων που απολύονται. Η εργασία σας εδώ τερματίζεται άμεσα» ανακοίνωσε ο Κραγκ στους εμβρόντητους 900 υπαλλήλους της εταιρείας στους οποίους δεν έδωσε κανένα δικαίωμα αντίδρασης.

Ο Κραγκ, μάλιστα, δεν έμεινε εκεί αλλά στη συνέχεια κατηγόρησε τους απολυμένους υπαλλήλους για κλοπή σε βάρος των συναδέλφων τους και πελατών της εταιρείας με το να είναι αντιπαραγωγικοί καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, εργάζονταν δύο ώρες την ημέρα.

Αντιλαμβανόμενος, ωστόσο, την κατακραυγή σε βάρος του ο Κραγκ επιχείρησε μέσω επιστολής που διέρρευσε στην ιστοσελιδα Blind να ζητά συγγνώμη για τον τρόπο που χειρίστηκε τις μαζικές απολύσεις. «Απέτυχα να δείξω τον απαραίτητο σεβασμό και εκτίμηση για την συνεισφορά τους στην Better στα άτομα που επηρεάστηκαν. Η απόφαση ήταν δικιά μου για τις απολύσεις αλλά στο επίπεδο της επικοινωνίας τα έκανα θάλασσα. Και με τον τρόπο αυτό σας ντρόπιασα» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή του Κραγκ.

Οι απολύσεις έγιναν, μάλιστα, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση ότι η εταιρεία έλαβε 750 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά στα πλαίσια συμφωνίας με επενδυτές με αποτέλεσμα η Better να βρίσκεται με 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε μετρητά.

Το σκοτεινό παρελθόν

Το παρελθόν ωστόσο του Κραγκ προμήνυε μια τέτοια εξέλιξη καθώς μετά τις 900 απολύσεις μέσω Zoom «άνοιξαν στόματα» με πρώην εργαζόμενους να τον κατηγορούν για ιταμή συμπεριφορά απέναντι σε υφιστάμενους του στο παρελθόν. «Είστε ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ΑΡΓΟΙ. Είστε ένα μάτσο από ΑΝΟΗΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ. ΟΠΟΤΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ, ΜΕ ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΤΕ» έγραφε ο Κραγκ σε e-mail που είχε δημοσιεύσει το Forbes το 2020.

Αυτό, όμως, δεν είναι το μοναδικό μελανό σημείο στο παρελθόν του επιχειρηματία από την Ινδία ο οποίος μετακόμισε στη Νέα Υόρκη σε ηλικία επτά ετών, καθώς σε προηγούμενες επαγγελματικές του προσπάθειες είχε κατηγορηθεί για απάτες και οικοκονομικές ατασθαλίες.

Το 2013 ο τότε συνεργάτης του σε εταιρεία δανεισμού που είχαν ιδρύσει μαζί το 2000 υπέβαλε μήνυση σε βάρος του κατηγορώντας τον ότι δεν πλήρωνε τους φόρους και ότι είχε μεταφέρει 3 εκατομμύρια δολάρια από τα αποθεματικά στους προσωπικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς.

Στη συνέχεια, δε, ο Κραγκ κατηγόρησε με τη σειρά του τον πρώην συνεργάτη του για κλοπή 400.000 δολαρίων, κατηγορία την οποία εκείνος αρνήθηκε με τον Ινδό επιχειρηματία να τον απειλεί «θα σε καρφώσω σε έναν γ@@@μενο τοίχο και θα σε κάψω ζωντανό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ