ΗΠΑ ασφάλιση παιδιά: 1 στα 3 παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς επαρκή ασφάλιση υγείας


Αν και ζουν σε ένα από τα πλουσιότερα έθνη του κόσμου, ένας αυξανόμενος αριθμός νεαρών Αμερικανών είναι χωρίς αρκετή ασφάλιση υγείας. Μια νέα μελέτη αναφέρει ότι το 34% των παιδιών ηλικίας 17 ετών και κάτω των ΗΠΑ ήταν υποασφαλισμένα το 2019. Αυτό σημαίνει ότι η ασφάλισή τους απέτυχε να καλύψει τις συνολικές ανάγκες υγείας τους ή να εξασφαλίσει πρόσβαση σε προτιμώμενους παρόχους. ότι ήρθε με υψηλό κόστος ή ότι δεν ίσχυε ανά πάσα στιγμή. Και η τάση φαίνεται να επιδεινώνεται, δεδομένου ότι το 30,6% δεν είχε επαρκή κάλυψη το 2016. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν 2,4 εκατομμύρια περισσότερα παιδιά σε κίνδυνο, των οποίων η ασφάλιση δεν λειτουργεί όπως πρέπει. Και οι ερευνητές λένε ότι ένα μεγάλο μέρος της αδύναμης κάλυψης είναι ιδιωτική και όχι δημόσια ασφάλιση.

Τι ωθεί τις οικογένειες σε ανεπαρκή ασφάλιση;

“Η ανεπαρκής ασφάλιση,  κυρίως ως υψηλό κόστος από την τσέπη, αναγκάζει τις οικογένειες να καθυστερούν, μερικές φορές ακόμη και να παραιτούνται από την ιατρική περίθαλψη που χρειάζεται το παιδί τους”, δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Δρ. Justin Yu, επίκουρος καθηγητής παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο. του Pittsburgh Medical Center (UPMC) Children’s Hospital of Pittsburgh. “Ειδικά για παιδιά με χρόνιες και σύνθετες παθήσεις υγείας, οι οικογένειες πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της πληρωμής για την ιατρική περίθαλψη του παιδιού τους ή των βασικών αναγκών όπως φαγητό και στέγαση”, είπε. Για τη νέα μελέτη, ο Yu και οι συνεργάτες του ανέλυσαν δεδομένα από μια ομοσπονδιακή κυβερνητική έρευνα που διεξήχθη μεταξύ 2016 και 2019. Η Εθνική Έρευνα για την Υγεία των Παιδιών είναι μια ετήσια εξέταση της σωματικής και ψυχικής υγείας περισσότερων από 73 εκατομμυρίων Αμερικανών κάτω των 18 ετών.

Κατά μέσο όρο, λίγο πάνω από τα δύο τρίτα κρίθηκε ότι είχαν συνεχή και επαρκή ασφαλιστική κάλυψη κατά την τετραετή περίοδο σπουδών.  Οι ερευνητές είπαν ότι το κύριο πρόβλημα ήταν η ύπαρξη παράλογων ιατρικών εξόδων από την τσέπη και όχι η έλλειψη ασφάλισης. Και αυτό, είπαν, αντανακλά ένα αυξανόμενο μοτίβο στο οποίο οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες ξεφορτώνουν όλο και περισσότερο τα γενικά τους έξοδα επιβάλλοντας υψηλότερες αμοιβές, ασφάλιστρα και εκπτώσεις. Επειδή οι κανονισμοί καθιστούν λιγότερο πιθανές τις μεταφορές τέτοιων επιβαρύνσεων κόστους σε δημόσια προγράμματα όπως το Medicaid ή το Πρόγραμμα Παιδικής Ασφάλισης Υγείας (CHIP), τα παιδιά που καλύπτονται από ιδιωτική ασφάλιση είναι πιο ευάλωτα στην υποασφάλιση, είπαν οι συγγραφείς. Ταυτόχρονα, ωστόσο, όλο και περισσότερα παιδιά έχουν απομακρυνθεί από το Medicaid και το CHIP τα τελευταία χρόνια, υπέρ της ιδιωτικής κάλυψης με μειωμένες αποδόσεις.

Διαρκώς αυξανόμενη τάση

Αυτό μπορεί επίσης να εξηγήσει γιατί η μελέτη διαπίστωσε ότι τα παιδιά από σχετικά πλουσιότερα νοικοκυριά — αυτά που θεωρούνται μεσαία τάξη και καλά μορφωμένα — φαίνεται να φέρουν μεγάλο μέρος του αυξημένου κινδύνου. Τα αυξανόμενα ποσοστά υποασφάλισης ήταν σημαντικά υψηλότερα μεταξύ των παιδιών σε νοικοκυριά στο 200% ή πάνω από το ομοσπονδιακό όριο της φτώχειας, διαπίστωσε η μελέτη. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, πρέπει να εξεταστούν σημαντικές μεταρρυθμίσεις πολιτικής, είπε ο Yu. “Αυτό περιλαμβάνει περαιτέρω επέκταση των κριτηρίων επιλεξιμότητας του Medicaid για παιδιά, επέκταση της οικονομικής βοήθειας για το εισόδημα Κοινωνικής Ασφάλισης για οικογένειες παιδιών με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις και την εξέταση ενός εθνικού προγράμματος ασφάλισης υγείας παιδιών με ένα μόνο πληρωτή”, είπε.

Η τεκμηριωμένη αύξηση της υποασφάλισης για τα παιδιά είναι πολύ ανησυχητική και είναι ανησυχητικά συνεπής με παρόμοια ευρήματα για τους ενήλικες. Το αυξανόμενο κόστος των καταναλωτών, λόγω της αύξησης των εκπτώσεων και των δαπανών από την τσέπη του, συνδέεται με το υποκείμενο κόστος υγειονομικής περίθαλψης , που συνεχίζουν να αυξάνονται ραγδαία. Η υποασφάλιση για τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, λόγω του μακροπρόθεσμου αντίκτυπου που μπορεί να έχει στην οικονομική σταθερότητα μιας οικογένειας και στην ικανότητά τους να έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη που χρειάζεται το παιδί τους. Ευτυχώς, η ψήφιση του Affordable Care Act (Obamacare) το 2010 βοήθησε να αποτραπεί μια ακόμη πιο ανησυχητική κατάσταση. Τα πράγματα θα ήταν αναμφισβήτητα πολύ χειρότερα για την κάλυψη των παιδιών απουσία της ACA.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ