Σαρηγιάννης: Αποκλιμάκωση στα κρούσματα – Κάτω από την μονάδα ο δείκτης R

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ανέφερε πως, παρατηρείται αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων

Για αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων και μείωση του δείκτη μεταδοτικότητας R, έκανε λόγο μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο καθηγητής εξήγησε ότι ήδη παρατηρείται αποκλιμάκωση στον αριθμό των μολύνσεων, με τον δείκτη R να πέφτει κάτω από την μονάδα και συγκεκριμένα στο 0,9. «Το νούμερο αυτό δείχνει ότι υπάρχει πτώση στη διασπορά», εξήγησε ο καθηγητής.

Όσον αφορά στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, ο καθηγητής εξήγησε ότι οι διασωληνωμένοι έχουν φτάσει σε σημείο κορύφωσης, ωστόσο και εκεί θεωρεί ότι η αποκλιμάκωση βρίσκεται στο ξεκίνημά της.

Για τους θανάτους ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμα αποκλιμάκωση, σχολιάζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι λογικό όταν οι υπόλοιποι αριθμοί ήταν επί εβδομάδες πολύ μεγάλοι.

Επανέλαβε δε την ανάγκη για αυξημένο τέστινγκ σε ανεμβολίαστους αλλά σε εμβολιασμένους, διευκρινίζοντας το εμβόλιο σε προστατεύει αλλά αφήνει μια μικρή πόρτα ανοιχτή για τον ιό, αν δεν προσέχεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here