Ηνωμένο Βασίλειο νέα μέτρα: Plan B με τηλεργασία και πιστοποιητικά εμβολιασμού ανακοινώνεται σήμερα


Νέα καθοδήγηση για εργασία από το σπίτι και διαβατήρια εμβολίων θα μπορούσαν να ανακοινωθούν ήδη σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, καθώς οι υπουργοί του συμβουλίου κινούνται για να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον από την Μποτσουάνα. Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της υποεπιτροπής του υπουργικού συμβουλίου Covid-O για να συζητηθούν τα μέτρα, με πιθανή πλήρη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και συνέντευξη Τύπου αργότερα. Ο χρόνος της κίνησης φαίνεται να έχει επιταχυνθεί σημαντικά τις τελευταίες 12 ώρες, με κυβερνητικές πηγές να υπονοούν την Τρίτη ότι δεν θα ληφθούν αποφάσεις μέχρι την επόμενη εβδομάδα στην Βρετανία.

Οι υπουργοί αναμένεται να υπογράψουν νέους κανόνες για την επιβολή της τηλεργασίας και πιστοποίησης εμβολίων σε όλη την Αγγλία ενόψει των αυξανόμενων κρουσμάτων Covid. Η Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, αλλά υπουργοί και αξιωματούχοι συγκλήθηκαν την Τετάρτη για να προχωρήσουν στο σχέδιο Β και να ξεκινήσουν επιβάλλοντας ορισμένους περιορισμούς ήδη από το βράδυ της Τετάρτης. Οι υπουργοί ανησυχούν όλο και περισσότερο για την απειλή της παραλλαγής Omicron, η οποία φαίνεται να είναι πιο μεταδοτική από την Delta και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι θα μπορούσε να γίνει κυρίαρχη μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ανησυχούν ότι κινδυνεύει να συντρίψει το NHS σε ένα άλλο κύμα Covid, ακόμη και αν δεν είναι πιο σοβαρό από το Delta, λόγω της ταχύτητας με την οποία φαίνεται να εξαπλώνεται. Η κίνηση έρχεται καθώς η κυβέρνηση δέχεται έντονες πιέσεις για το χριστουγεννιάτικο πάρτι και μια αποχώρηση πραγματοποιήθηκε στο Νο 10 κατά τη διάρκεια του lockdown του περασμένου έτους.

Το υπουργικό συμβούλιο συζήτησε την εισαγωγή διαβατηρίων εμβολίων σε μια συνεδρίαση την Τρίτη, η οποία διαχώρισε τα μέλη γύρω από το τραπέζι. Ο Michael Gove, ο γραμματέας Κοινοτήτων, και η Nadine Dorries, η Γραμματέας Πολιτισμού, τάχθηκαν και οι δύο υπέρ της κίνησης, σύμφωνα με πολλές πηγές που γνωρίζουν τη συνάντηση. Αλλά ο Grant Shapps, ο υπουργός Μεταφορών, και ο Alistair Jack, ο Σκωτσέζος υπουργός, είναι επικριτικοί για την κίνηση και φαίνεται ότι έχουν κάνει σχόλια που το καθιστούν σαφές. Δεν είναι ακόμη σαφές πότε θα τεθούν σε ισχύ τα διαβατήρια για την εργασία από το σπίτι ή τα εμβόλια εάν ανακοινωθούν σήμερα ή πόσο εκτεταμένα θα γίνουν.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ