Μητσοτάκης – Πούτιν: Δείτε live τη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή τους

Κυριάκος Μητσοτάκης και Βλαντιμίρ Πούτιν παραχωρούν συνέντευξη τύπου μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν στο Σότσι

Συνέντευξη Τύπου παραχωρούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν στην εξοχική κατοικία του Προέδρου της Ρωσίας στο Σότσι

Δείτε τη συνέντευξη τύπου Μητσοτάκη-Πούτιν

Στη συνάντηση που προηγήθηκε Μητσοτάκης και Πούτιν αναφέρθηκαν στις διευρυμένες σχέσεις ΕλλάδαςΡωσίας με τον Έλληνα πρωθυπουργό να υπογραμμίζει ότι «υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης των σχέσεων Ελλάδος- Ρωσίας στην οικονομία, το διμερές εμπόριο και τον τουρισμό».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το έτος Ιστορίας Ελλάδος- Ρωσίας, το 2021, έναυσμα για στενότερη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα εκπέμποντας ταυτόχρονα το μήνυμα ότι η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, καθώς η πανδημία φθάνει στο τέλος της, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε, μάλιστα, να επικαλεστεί τον βαρύνοντα, όπως τον χαρακτήρισε, ρόλο της Ρωσίας στις περιφερειακές εξελίξεις υπό την ιδιότητα της ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, από την πλευρά του, έδωσε έμφαση στους ιδιαίτερους δεσμούς και σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, επισημαίνοντας ότι το έτος Ιστορίας Ρωσίας-Ελλάδος συνέπεσε με την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, κατά την οποία, όπως είπε, η Ρωσία συνέβαλε στην εκπλήρωση των επιδιώξεων του ελληνικού λαού.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε ικανοποιημένος από τον ρυθμό ανάπτυξης των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων υπογραμμίζοντας ότι εφέτος καταγράφεται σημαντική αύξηση του όγκου των εμπορικών συναλλαγών, φθάνοντας τα επίπεδα προ πανδημίας, ήτοι του 2019.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here