Ερντογάν: Οι Ελληνοκύπριοι παραβιάζουν την υφαλοκρηπίδα μας με την έγκριση ερευνών στο «τεμάχιο 5»


Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας και της Κύπρου με αφορμή τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί για ακόμη μια φορά εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των Τούρκων δημοσιογράφων για το ταξίδι που έκανε στο Κατάρ.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν ερωτήθηκε για την έγκριση που έδωσε το υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου στην αδειοδότηση έρευνας στο τεμαχίου 5 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας από την κοινοπραξία των εταιρειών ExxonMobil και Qatar Petroleum.

Με τον Τούρκο πρόεδρο να απαντά ως εξής: «Δηλώσαμε ότι αυτό το μονομερές βήμα της ελληνοκυπριακής διοίκησης (Κυπριακή Δημοκρατία) της Νότιας Κύπρου, αγνοεί τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων. Κι αυτό συμβαίνει, επειδή ένα μέρος της συγκεκριμένης περιοχής αδειών παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και αγνοεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων που είναι συνιδιοκτήτες του νησιού. Προχωρήσαμε σε μια υπενθύμιση για αυτό το θέμα, εκφράσαμε και την λύπη μας. Ελπίζω να το ξεπεράσουμε, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών θα παρακολουθεί της εξελίξεις στο θέμα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ