Κίνα: Βρήκαν ξανά τον γιο τους 14 χρόνια μετά την απαγωγή του – Πώς έφτασαν στα ίχνη του (pics)


Ένα ζευγάρι από την Κίνα επανενώθηκε με το παιδί τους, 14 χρόνια μετά την απαγωγή του.

Ο Sun Zhuo, 18 ετών σήμερα, απήχθη από την πόλη Shenzhen το 2007, σε ηλικία 4 ετών, αλλά οι γονείς του δεν εγκατέλειψαν ποτέ την ελπίδα ότι θα τον έβλεπαν ξανά ζωντανό. Ο πατέρας του, Sun Haiyang, και η μητέρα του, Peng Siying, πούλησαν την περιουσία τους για να χρηματοδοτήσουν τις έρευνες για το παιδί τους και πρόσφεραν ανταμοιβή έως και 31.000 δολάρια για πληροφορίες σχετικά με το πού μπορούσαν να τον βρουν, ανέφεραν κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Μέσα στα χρόνια, ο Sun Haiyang είπε ότι είχε ταξιδέψει σχεδόν σε κάθε περιοχή της Κίνας για να αναζητήσει τον γιο του, σύμφωνα με το CNN. Οι Aρχές εντόπισαν τον Sun στην ανατολική επαρχία της Shandong, χρησιμοποιώντας τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να ταυτοποιήσουν έναν ύποπτο, ονόματι Wu, τον οποίον κατηγορούν πως απήγαγε το παιδί. Η πραγματική ταυτότητα του Sun διασταυρώθηκε με ανάλυση του DNA του.

Ο Wu κρατείται και φέρεται να συνδέεται με δύο απαγωγές παιδιών -του Sun και ενός ακόμη. Οι γονείς που υιοθέτησαν τον Sun, αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση έως ότου δικαστούν. Σύμφωνα με την κινεζική νομοθεσία, η μέγιστη τιμωρία για την εμπορία ανθρώπων είναι ο θάνατος, ενώ οι αγοραστές ανθρώπων που διακινούνται μπορεί να τιμωρηθούν έως και τρία χρόνια φυλάκισης.

Σύμφωνα με τις κινεζικές Αρχές, περισσότερα από 8.000 παιδιά που απήχθησαν επανενώθηκαν με τους γονείς τους το 2021, με πολλές υποθέσεις να επιλύονται χρησιμοποιώντας την τεράστια βάση δεδομένων DNA της αστυνομίας της Κίνας και τεχνολογία όπως η αναγνώριση προσώπου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ