Στην περιοχή των 50.000 δολαρίων το Bitcoin


Κοντά στα 50.000 δολάρια διαπραγματεύεται το Bitcoin , το οποίο δείχνει αδυναμία υπέρβασης των 54.000 ευρώ, επίπεδα από τα οποία διέρχεται ο κινητός μέσος όρος 200 ημερών.

Η κεφαλαιοποίηση του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος διαμορφώνεται σε 950 εκατ. δολάρια, χαμηλότερα σε σχέση με τις αρχές της εβδομάδας.

Η μετάλλαξη όμικρον θολώνει βραχυπρόθεσμα τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, με τους αναλυτές της αγοράς των κρυπτονομισμάτων να βλέπουν πως οι συνθήκες είναι ευμετάβλητες.

Αυτό που φοβούνται είναι οι κεντρικές τράπεζες να προχωρήσουν άμεσα σε νομισματική σύσφιγξη, με τη Fed να προχωρά σε τρεις αυξήσεις επιτοκίων το 2022.

Υπάρχουν ακόμη οι φόβοι ότι η όμικρον θα οδηγήσει σε τέλμα την ανάκαμψη. Σε αυτή την περίπτωση, τα εμβόλια θα αποδειχθούν πως είναι λιγότερο αποτελεσματικά, η μετάλλαξη θα εμφανίσει αυξημένη θνησιμότητα, ενώ οι οικονομίες θα επιστρέψουν στα lockdowns το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Το οικονομικό χτύπημα ωστόσο είναι απίθανο να είναι τόσο άσχημο όπως τον περασμένο χειμώνα, αφού τα εμβόλια προσφέρουν κάποια προστασία, αν και νέα εμβόλια που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την όμικρον δεν αναμένονται πριν από το καλοκαίρι. Το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου υποχωρεί, η πτώση όμως δεν είναι τόσο βαθιά όσο στις αρχές του 2021, ενώ η όποια ανάκαμψη θα είναι σταδιακή.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ