Άγρια κολύμβηση: Πώς μπορεί να βοηθήσει το άγριο κολύμπι με τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης


Το άγριο κολύμπι είναι ένας όρος που φαίνεται να διαδίδεται ραγδαία. Ενώ ορισμένοι παραμένουν δύσπιστοι σχετικά με την ιδέα του να “πηδούν” στο κρύο ανοιχτό νερό για άσκηση και αναψυχής, μια μελέτη από το British Medical Journal έχει αποδείξει τη θετική επίδραση που μπορεί να έχει το άγριο κολύμπι στη σωματική και ψυχική μας υγεία. Τι είναι το άγριο κολύμπι; Το άγριο κολύμπι, ή το κολύμπι σε ανοιχτά νερά, είναι η πρακτική της κολύμβησης σε ένα φυσικό σώμα νερού. Πώς μπορεί όμως το άγριο κολύμπι να βοηθήσει στην εμμηνόπαυση;

Εμμηνόπαυση με λίγα λόγια

Η εμμηνόπαυση είναι ένα σημαντικό φυσικό φαινόμενο της διαδικασίας γήρανσης όταν μια γυναίκα σταματά να έχει περίοδο και δεν είναι πλέον σε θέση να μείνει έγκυος φυσικά. Η εμμηνόπαυση συμβαίνει γενικά μεταξύ 45 και 55 ετών, καθώς τα επίπεδα οιστρογόνων μιας γυναίκας μειώνονται, πυροδοτώντας μερικά άλλα κοινά συμπτώματα εκτός από την απουσία περιόδου.

3 κύρια συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και πώς μπορεί να βοηθήσει το άγριο κολύμπι

Εξάψεις και νυχτερινές εφιδρώσεις

Οι εξάψεις και οι νυχτερινές εφιδρώσεις είναι οι πιο συχνές ενδείξεις εμμηνόπαυσης. Συχνά περιγράφονται ως ένα σύντομο, ξαφνικό αίσθημα θερμότητας που φαίνεται να εμφανίζεται από το πουθενά και εξαπλώνεται σε όλο το σώμα. Κάποιες γυναίκες αναφέρουν ακόμη και αίσθημα παλμών. Ο αντίκτυπος του κρύου ανοιχτού νερού ενισχύει την κυκλοφορία αντλώντας αίμα μέσα από αυτές τις αρτηρίες, τα τριχοειδή αγγεία και τις φλέβες, με αποτέλεσμα το αίμα να τρέχει στα όργανά μας, κάνοντας την καρδιά μας να δουλεύει λίγο πιο σκληρά. Οι επιστήμονες βρήκαν στοιχεία ότι η έκθεση στο κρύο επιταχύνει το μεταβολισμό καθώς ενθαρρύνει το σώμα μας να εργαστεί σκληρότερα για να κρατηθεί ζεστό καθώς και να διατηρήσει σταθερή τη θερμοκρασία του πυρήνα μας, με αποτέλεσμα την αύξηση των θερμίδων που καίμε. Οι ειδικοί συνιστούν ότι οι κρύες θερμοκρασίες βοηθούν στην ανακούφιση των εξάψεων. Συνεπώς, η άγρια ​​κολύμβηση θα μπορούσε να βοηθήσει στον περιορισμό της έντασης και της συχνότητας των εξάψεων.

Δυσκολία στον ύπνο

Για τις γυναίκες που περνούν στην εμμηνόπαυση, τα προβλήματα ύπνου είναι συχνό φαινόμενο. Οι ορμονικές αλλαγές συμβάλλουν σε διαταραχές ύπνου που συχνά συνεχίζονται και στην μετεμμηνόπαυση, την περίοδο μετά την εμμηνόπαυση. Στην πραγματικότητα, περίπου το 61 τοις εκατό των γυναικών που είναι μετεμμηνοπαυσιακές εμφανίζουν συχνές κρίσεις αϋπνίας. Το κρύο νερό διεγείρει το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα που είναι υπεύθυνο για την αποκατάσταση του σώματος. Η τόνωση αυτού δίνει ένα αίσθημα ηρεμίας και ικανοποίησης που μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση που στη συνέχεια συμβάλλει σε έναν καλύτερο ύπνο. Ο Wim Hof, γνωστός ως The Iceman που πρωτοστάτησε στη μέθοδο Wim Hof, υποστηρίζει ότι η θεραπεία με παγωμένο σώμα νερού συνδέεται με βελτιωμένη ποιότητα ύπνου, αυξημένη εστίαση καθώς και βελτιωμένη ανοσοαπόκριση.

Προβλήματα με τη μνήμη και τη συγκέντρωση

Η ομίχλη του εγκεφάλου είναι ένας γενικός όρος για ορισμένα συμπτώματα που επηρεάζουν την ικανότητά σας να σκέφτεστε καθαρά, για παράδειγμα, απώλεια μνήμης ή αδυναμία εστίασης. Όμως, ενώ η λήθη και τα κενά μνήμης συχνά συγχέονται με τη γήρανση, είναι επίσης σχετικά κοινά κατά την εμμηνόπαυση. Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι τα κυμαινόμενα επίπεδα ορμονών κατά την περιεμμηνόπαυση καθώς και οι διαταραχές του ύπνου ευθύνονται για το φαινόμενο. Το άγριο κολύμπι βοηθά, ενισχύοντας την εγκεφαλική ισχύ, αυξάνοντας την εγρήγορση, τη διαύγεια και τα επίπεδα ενέργειας και απελευθερώνοντας ενδορφίνες (ορμόνες της ευτυχίας).

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ