Υπουργείο Υγείας τροπολογία: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους υγειονομικούς και σύμβαση με ιδιώτες για τα εμβόλια


Χτες βράδυ το Υπουργείο Υγείας δημοσίευσε τροπολογία, σύμφωνα με την οποία το πιστοποιητικό νόσησης ισχύει πλέον για 3 μήνες και όχι για 6. Πέρα από αυτή την τροποποίηση, όμως, αποφασίστηκαν δύο ακόμη σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Αφενός, επιβεβαιώθηκε η έκτακτη οικονομική ενίσχυση προσωπικού νοσοκομείων, κέντρων υγείας και άλλων εργαζομένων του Υπουργείου Υγείας. Αφετέρου, κατοχυρώνεται η σύναψη συμβάσεων με επαγγελματίες του ιδιωτικού τομέα ως προς την αποθήκευση, τη μεταφορά και τη διανομή των εμβολίων με βάση τις ανάγκες κάθε περιοχής.

Έκτακτη ενίσχυση στους υγειονομικούς

Η νέα τροπολογία επισφραγίζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ως προς την έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε όσους εργάζονται για το ΕΣΥ και τις άλλες δομές υγείας στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η ενίσχυση αυτή θα καταβληθεί στο ακέραιο στους δικαιούχους με τη μισθοδοσία του μηνός Δεκεμβρίου 2021 και θα είναι ίση με το 50% του μισθού των εργαζομένων. Απαραίτητη προϋπόθεση για την λήψη της ενίσχυσης είναι η εργασία από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και 30 Νοεμβρίου 2021.

Με αυτή την προϋπόθεση, εξαιρούνται της οικονομικής ενίσχυσης όσοι απουσιάζουν έχοντας λάβει οποιαδήποτε άδεια καθ’ όλο χρονικό διάστημα με εξαίρεση την αναρρωτική άδεια. Πιο σημαντική όμως είναι η ακόλουθη εξαίρεση, όσων δηλαδή έχουν τεθεί σε αναστολή των καθηκόντων τους σύμφωνα με την εφαρμογή του άρθρου 20. Με την άρση της αναστολής, οι εν λόγω εργαζόμενοι δικαιούνται τμήμα της οικονομικής ενίσχυσης με βάση τους συνολικούς μήνες που έχουν εργαστεί στο πεδίο μάχης κατά της πανδημίας.

Συμβάσεις με ιδιώτες στο πλαίσιο του εμβολιασμού

Καθώς η χώρα έχει μπει στην προσπάθεια διεύρυνσης του εμβολιασμού με την τρίτη αναμνηστική δόση και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασία πλέον μπορεί να συνάπτει συμβάσεις με ιδιώτες για τη διευκόλυνση της χορήγησης των εμβολίων. Πιο αναλυτικά, είναι πια δυνατή η σύναψη των συμβάσεων με σκοπό την μεταφορά, αποθήκευση και διανομή των εμβολίων στα κατά τόπους εμβολιαστικά κέντρα, αλλά και οπουδήποτε αλλού διενεργούνται εμβολιασμοί. Αυτή η τροπολογία λύνει τα χέρια στην Κυβέρνηση, έτσι ώστε να αξιοποιήσει πλήρως τη δυναμική των ιδιωτών στο πλαίσιο του εμβολιασμού.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ