Βαζελίνη ομορφιά: 10 έξυπνα tips για να αξιοποιήσετε τη βαζελίνη στη ρουτίνα ομορφιάς σας


Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσα πολλά μπορούμε να κάνουμε, απλώς και μόνο με την ταπεινή βαζελίνη που όλοι έχουμε σε κάποιο ντουλάπι του σπιτιού μας, ώστε να ωφελήσουμε την ομορφιά και το δέρμα μας; Το σκεφτήκαμε εμείς για εσάς. Η αλήθεια είναι ότι η βαζελίνη κάποια στιγμή έχει φανεί σε όλους μας χρήσιμη κάποια στιγμή στη ζωή μας. Παλιότερα, την χρησιμοποιούσαν πολύ και οι νέοι γονείς για την ενυδάτωση των μωρών τους, αλλά αργότερα βγήκαν άλλα προϊόντα και η βαζελίνη ξεχάστηκε. Σε αυτό λοιπόν το άρθρο, που είναι αφιερωμένο στις χρήσεις της, θα προσπαθήσουμε να την ξαναβάλουμε στην καθημερινή μας περιποίηση.

Πού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βαζελίνη;

  1. Η βαζελίνη λοιπόν, μπορεί να σας βοηθήσει με τις φύτρες ή τις μικρές ατίθασες τρίχες, που πετάνε
    στα μαλλιά σας. Απλώς, θα χρειαστεί να απλώσετε λίγο προϊόν στα δάχτυλά σας και με αυτό να περάσετε τα σημεία που νομίζετε, ότι θέλουν περισσότερη προσοχή.
  2. Αν βάφετε μόνη σας τα μαλλιά σας, και κάθε φορά εκτός από τα μαλλιά σας βάφετε και το πρόσωπό σας γύρω γύρω, η βαζελίνη θα σας σώσει. Για να γλιτώσετε, βάλτε λίγη κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών σας και έτσι θα αποφύγετε τους λεκέδες της βαφής. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές, καθώς αν η βαζελίνη ακουμπήσει και την ρίζα του μαλλιού σας, αυτή θα μείνει άβαφη.
  3. Με λίγη βαζελίνη, μπορείτε επίσης να τιθασεύσετε τα φρύδια σας, που δεν στρώνουν με τίποτα.
  4. Αν έχετε ξηροδερμία σε κάποια σημεία του σώματός σας, όπως για παράδειγμα στους αγκώνες ή στα γόνατα, η βαζελίνη θα σας ανακουφίσει και θα εξαφανίσει το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος.
  5. Επιπλέον, αν ασχολείστε λίγο με τα νύχια σας, πιθανόν να ξέρετε ήδη, ότι μαλακώνει τα πετσάκια για να αφαιρεθούν ευκολότερα.
  6. Επιπροσθέτως, μπορεί να φτιάξετε με την βαζελίνη, ένα υπέροχο απολεπιστικό χειλιών. Για να το
    φτιάξετε, θα αναμείξετε λίγη βαζελίνη και λίγη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και το scrub σας είναι
    έτοιμο.
  7. Ακόμα, το υπέροχο αυτό υλικό, μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το άρωμά σας περισσότερο. Θα το καταφέρετε, απλώνοντας λίγη βαζελίνη, στα σημεία που θέλετε να βάλετε το άρωμα σας και έπειτα θα ψεκάσετε με το ίδιο το άρωμα.
  8. Αν ταλαιπωρείστε με σκασμένες φτέρνες, η βαζελίνη θα γίνει η καλύτερη σας φίλη. Εφαρμόστε μια γενναία ποσότητα βαζελίνης στις φτέρνες σας και έπειτα, φορέστε ένα ζευγάρι βαμβακερές κάλτσες. Αφήστε τις όλη την νύχτα και το πρωί θα έχετε πιο απαλές φτέρνες από ποτέ.
  9. Αν έχετε ξεμείνει από προϊόν ντεμακιγιάζ, μην ανησυχείτε, η βαζελίνη θα σας λύσει τα χέρια, καθώς θα σας αφαιρέσει και το παραμικρό υπόλειμμα.
  10. Τέλος, εάν έχετε φουσκάλες ή πληγές μια μικρή ποσότητα βαζελίνης θα σας ανακουφίσει και θα
    μαλακώσει την επιδερμίδα σας.

Εντυπωσιαστήκατε; Κι εμείς το ίδιο! Ήρθε λοιπόν η ώρα, η βαζελίνη να βγει από το ντουλάπι της λήθης!
Καλή επιτυχία!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ