Διερεύνηση των ισχυρισμών της ΠΟΕΔΗΝ για τις ΜΕΘ διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών


 Παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκάλεσαν οι ισχυρισμοί του πρόεδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακού περί ΜΕΘ “που παραμένουν σκόπιμα κλειστές”. Την ίδια ώρα, από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, έχει συνταχθεί αναφορά αξιοποίνων πράξεων σε βάρος του συνδικαλιστή, όπως ανέφερε σήμερα στον ΣΚΑΪ. Οι δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του κ.Πλεύρη, ο οποίος διέψευσε τους ισχυρισμούς του κ. Γιαννακού.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, έδωσε εντολή να διερευνηθούν οι δηλώσεις του κ. Γιαννακού με σκοπό να διακριβωθεί η βασιμότητά τους και να εντοπιστεί αν προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος.

Ο φάκελος για το παραπάνω θέμα θα ενταχθεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που ήδη διενεργείται με αφορμή καταγγελίες για θανάτους ασθενών με κορονοϊό που διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ.

Ο Γ. Γιαννακός ισχυρίστηκε ότι από τις 647 κλινικές ΜΕΘ που λειτουργούν σε όλη τη χώρα για ασθενείς με κορονοϊό, οι 47 κρατούνται κενές με σκοπό να διατεθούν, εφόσον χρειαστεί, σε επιφανείς ασθενείς, την ίδια ώρα που, όπως ο ίδιος υποστήριξε, 114 ασθενείς έχουν διασωληνωθεί εκτός ΜΕΘ.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ