Γιάννης Οικονόμου VIP ΜΕΘ: Ένα ήδη τεταμένο κλίμα δηλητηριάζεται με ανυπόστατους ισχυρισμούς

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις καταγγελίες του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, στην πορεία του εμβολιασμού, αλλά και στην πιθανότητα να ληφθούν επιπλέον μέτρα ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Οι δηλώσεις του κ. Γιάννη Οικονόμου

Αρχικά, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απέκλεισε οποιαδήποτε πιθανότητα λήψης επιπλέον μέτρων ενόψει της εορταστικής περιόδου. Ακόμη και σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, τα μέτρα θα ισχύσουν ως έχουν σήμερα και επομένως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να περιμένουμε οτιδήποτε διαφορετικό τις ερχόμενες ημέρες. Τώρα, μιλώντας σε σχέση με τους ισχυρισμούς του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλη Γιαννάκου, για κλειστές ΜΕΘ και VIP νοσηλείες, ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος θα κληθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης από τον Υπουργό Υγείας καθώς δηλητηριάζει ένα ήδη τεταμένο κλίμα στη χώρα. Όλες οι νοσηλείες γίνονται με βάση ιατρικά κριτήρια: “Οποιοδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι αβάσιμος, ξένος προς την πραγματικότητα, προσβάλλει τους γιατρούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις και δηλητηριάζει αχρείαστα ένα ήδη τεταμένο κλίμα”.

Πώς προχωράει ο εμβολιασμός;

Ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στην ανοδική πορεία των εμβολιασμών, λέγοντας πως: “Τις τελευταίες 10 ημέρες κλείστηκαν περισσότερα από 201.000 ραντεβού πρώτης δόσης, εκ των οποίων σχεδόν 88.000 αφορούσαν τους πολίτες από 60 ετών και πάνω και σχεδόν 1.450.000 ραντεβού αναμνηστικής δόσης, εκ των οποίων περισσότερα από 502.000 αφορούσαν πολίτες άνω των 60 ετών”. Τέλος, αναφέρθηκε στον επερχόμενο εμβολιασμό για παιδιά 5-11 ετών: “Στην πρώτη φάση θα γίνονται σε 75 περιοχές, ενώ για τα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας θα αποσταλούν κινητά συνεργεία. Θέλω επίσης να συμπληρώσω ότι από αύριο θα λειτουργεί με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας ειδική πλατφόρμα όπου θα μπορούν οι γονείς να απευθύνουν τα ερωτήματά τους σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό, ενώ στις 14 Δεκεμβρίου η κυρία Θεοδωρίδου και η κυρία Παπαευαγέλλου θα απαντήσουν ζωντανά μέσω του διαδικτύου σε απορίες και σε ερωτήσεις γονέων σε σχέση με τον εμβολιασμό αυτής της ηλικιακής κατηγορίας”.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ