Δίκη ψευτογιατρού Κοντοστάθη: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες ασθενών αλλά και των συγγενών τους

Οι μαρτυρίες των ασθενών αλλά και των συγγενών τους σοκάρουν στη δίκη του ψευτογιατρού Κοντοστάθη. Ο Dr. Kontos όπως συστηνόταν στους ασθενείς του φαίνεται πως εξαπάτησε πλήθος κόσμου στην πιο ευάλωτη περίοδο της ζωής τους. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά δικάζεται για 12 ανθρωποκτονίες καρκινοπαθών και άλλες ακόμη 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών. Η σύζυγος ενός 46χρονου που έχασε την ζωή του νικημένος από τον καρκίνο ενώ ακολουθούσε τις αντιεπιστημονικές συμβουλές του κατηγορημένου ισχυρίζεται πως τους απέσπασε 136.000 ευρώ. Στις αλεπάλληλες ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης η ίδια αγανάκτησε, αναφέροντας: “Έλεος. Προσπαθώ να δικαιώσω τη μνήμη του συζύγου μου και δέχομαι αυτήν την επίθεση. Έχω αγκαλιάσει τόσα πτώματα διαμελισμένα λόγω εργασίας και αυτήν την κρυάδα δεν την έχω ζήσει ποτέ. Δεν θέλω να μου μιλάτε έτσι, θα πάθω νευρική κρίση”.

Είναι χαρατηριστικά τα όσα ανέφερε ένα θύμα του κατηγορούμενου, η οποία διαγνώστηκε το 2017 με καρκίνο στο μαστό και δη μεταστατικό αλλά ο ψευτογιατρός της έλεγε να μην χειρουργηθεί, να μην κάνει χημειοθεραπείες αλλά να λάβει βότανα από το Πήλιο και ενέσεις αρτεμισήνης «για να ξεραθεί» ο καρκίνος. “Μου έκανε τη ζωή μου μαρτύριο. Και τη δική μου ζωή και των παιδιών μου. Με έκανε σκουπίδι. Ποιος έχει αυτό το δικαίωμα; Έλεγε στα παιδιά θα αποκτήσετε και τρίτο αδερφάκι. Που με έβλεπαν καραφλή, που είχα γεμίσει σπυριά; Τη μια μέρα με έβλεπε στον τάφο και την άλλη μέρα δεν ήξερα αν θα πατήσω στη γη; Ο κύριος εδώ πάτησε πάνω στη θρησκεία μας γιατί έμαθε ότι έχει αδερφό στο Άγιον Όρος. Κυρίως είχε προσεγγίσει τον άντρα μου. Ήρθε στο σπίτι με μεγάλο σταυρό, που μέσα μας είπε ότι είχε οστά Αγίων και μας έλεγε σας φέρνω την ευλογία του Θεού”.

Τον γνώριζε σε ασθενείς χειρουργός του Ευαγγελισμού

Μια ακόμη συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε σήμερα γιος καρκινοπαθούς, ο οποίος δυστυχώς έχει φύγει από τη ζωή: “Τον κ. Κοντοστάθη δεν τον γνωρίζω. Τον είδα μόνο μία φορά εξ αποστάσεως στον Ευαγγελισμό στον 5ο όροφο στη χειρουργική κλινική. Ο πατέρας μου είχε καρκίνο στον πνεύμονα, αφαίρεσε μισό πνεύμονα και μετά έκανε χημειοθεραπείες μέχρι το Σεπτέμβριο του 2014. Ένας χειρουργός του Ευαγγελισμού του σύστησε τον Κοντοστάθη. Ήμουν παρών όταν γνώρισε πρώτη φορά τον κατηγορούμενο. Τον γνώρισε όταν ήταν σε οριακή κατάσταση, είχε πάρει την κατιούσα, ήταν με ένα πνεύμονα και έπαιρνε και οξυγόνο. Ο πατέρας μου είχε την κατιούσα πορεία διότι κάπνιζε τέσσερα πακέτα την ημέρα. Όταν γνώρισε τον κατηγορούμενο, είχε γίνει μετάσταση στον πνεύμονα, είχε έξι μήνες, ένα χρόνο ζωής», είπε ο γιος του θύματος σημειώνοντας πως ο Dr. Kontos προμήθευε τον καρκινοπαθή με σκευάσματα.”

Στην συνέχεια, περέγραψε πώς λάμβαναν τη θεραπεία: “Πήγαμε πέντε φορές στο Κορωπί. Τις τέσσερις του έδωσε ένα μπουκαλάκι με σκεύασμα δεν ξέρω τι ήταν. «Του είπα πιστεύεις αυτά τα πράγματα; Ήταν όμως ένας άνθρωπος, που έχει φτάσει σε αυτό το σημείο, το οριακό και αποφάσισε να σταματήσει τις χημειοθεραπείες και πιάστηκε από τον κατηγορούμενο. Μας έλεγε ότι «θα πάρω αυτό το σκεύασμα» και πως «είναι πολύ καλός ο γιατρός». Είχε ένα γιατρό από το χωριό που του έλεγε «μην πιάνεσαι με κουταμάρες και κάνεις βλακείες». Ωστόσο, ο πατέρας συνέχιζε τη φθίνουσα πορεία του. Όταν τελικά δεν έβλεπε καλυτέρευση και κατάλαβε ότι όλα αυτά ήταν ψέματα, γύρισε και μου είπε «παιδί μου έχεις δίκιο». Δυστυχώς, τον έχασα τον Μάρτιο του 2016”.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here