Πλεύρης: Αν παρθούν νέα μέτρα θα αφορούν ανεμβολίαστους-“Ελεεινά ψεύδη” οι καταγγελίες Γιαννάκου περί VIP ΜΕΘ [vid[

 

Στο περιθώριο των εγκαινίων που πραγματοποίησε στη νέα μονάδα του ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης έκανε λόγο για σαφή αποκλιμάκωση της πανδημίας και της πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ στην Αθήνα, ενώ όπως είπε παραμένει υψηλή η πίεση στην συμπρωτεύουσα. “Η Αθήνα φαίνεται ότι βρίσκεται σε μια κατάσταση καλύτερη από ότι περιμέναμε, η πίεση της είναι περισσότερο στα non covid περιστατικά. Ευελπιστούμε, και με τα μοντέλα που έχουμε φαίνεται να υπάρχει αποκλιμάκωση ακόμη και στη Θεσσαλονίκη, και σιγά σιγά ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση και στο σύστημα υγείας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Αν παρθούν νέα μέτρα θα αφορούν τους ανθρώπους που δεν εμβολιάζονται

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ενόψει των εορτών, ο κ. Πλεύρης επεσήμανε ότι “τα μέτρα που ήδη έχουμε πάρει, έχουν αυξήσει κατά πολύ τους εμβολιασμούς. Να σας ενημερώσω πως 90.000 συμπολίτες μας άνω των 60 ετών που δεν είχαν εμβολιαστεί έχουν κλείσει ή έχουνε κάνει την πρώτη δόση του εμβολιασμού, είναι οι άνθρωποι που κατά βάση βρίσκονται στις κλίνες ΜΕΘ”. “Υπό αυτή την έννοια η φιλοσοφία μας θα μείνει ίδια. Τα μέτρα θα αφορούν τους ανθρώπους οι οποίοι δεν εμβολιάζονται. Θεωρούμε αυτά τα μέτρα επαρκή και οποιοδήποτε μέτρο θα χρειαστεί βάση της πανδημίας να παρθεί, θα είναι σε αυτή τη λογική. Περιορισμό δραστηριότητας στους ανεμβολίαστους, όχι περιορισμό δραστηριότητας στον εμβολιασμένο”.

“Ελεεινά ψεύδη” οι δηλώσεις Γιαννάκου περί VIP κλίνες ΜΕΘ σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας

Σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, για την ύπαρξη VIP κλινών ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, ο κ. Πλεύρης ήταν για μία ακόμη φορά κατηγορηματικός, χαρακτηρίζοντας τες “eλεεινά ψεύδη”. “Ο κ. Γιαννάκος άκουσα ότι αναιρεί το θέμα για τις VIP κλίνες που είπε. Τα ελεεινά ψεύδη θα παίρνουν τις απαντήσεις τους», τονίζοντας ότι «πράγματι υπάρχει πίεση στις κλίνες ΜΕΘ. Πράγματι υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται κλίνη ΜΕΘ και αναγκάζονται να βρίσκονται είτε σε χειρουργικά κρεβάτια, είτε σε ΜΑΦ, να διασωληνώνονται με όλους τους ιατρικούς κανόνες και την τεχνολογική υποδομή εκτός κλινών ΜΕΘ περιμένοντας να βρεθούν στους χώρους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός και προσέθεσε: “Όμως καταγγελία», είπε στη συνέχεια «ότι το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, ότι το προσωπικό του ΕΚΑΒ, που έχει την πλατφόρμα έχουν ένα σύστημα να επιλέγουν ποιοι μπαίνουν σε κλίνες ΜΕΘ και ποιοι θα βρίσκονται έξω και να κρατάνε κλίνες ΜΕΘ, με συγχωρείτε αυτά δεν μπορεί να τα λέει άνθρωπος, ο οποίος δουλεύει στο ΕΣΥ”.

Όσο διαρκεί η πανδημία δεν τίθεται θέμα να επιστροφής ανεμβολίαστου υγειονομικού προσωπικού

Αναφορικά με το ενδεχόμενο επιστροφής στα νοσοκομεία της χώρας ανεμβολίαστου υγειονομικού προσωπικού, ο υπουργός Υγείας διασαφήνισε ότι “λέμε με απόλυτη ειλικρίνεια σε αυτούς τους ανθρώπους, που και αυτοί ήταν στην πρώτη φάση στο ΕΣΥ και δώσαν την μάχη και υπάρχει σεβασμός προς το πρόσωπό τους, ότι όσο διαρκεί η πανδημία δεν τίθεται θέμα να επιστρέψει ιατρικό η νοσηλευτικό προσωπικό εάν δεν έχει εμβολιαστεί. Αυτό είναι και ξεκάθαρη θέση. Έχουμε επιλέξει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες. Εμείς δεν πιστεύουμε στην προαιρετική υποχρεωτικότητα, όπως αναφέρει η αντιπολίτευση. Όποιος δεν εμβολιαστεί δεν μπορεί να γυρίσει. Τους καλούμε να εμβολιαστούν, να γυρίσουν στις θέσεις στις οποίες ανήκουν, να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους αλλά δεν πρόκειται να υπάρξει παραχώρηση σε αυτό το θέμα”. Σημειώνεται ότι κατά την άφιξη του υπουργού στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, υγειονομικοί είχαν συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο διαμαρτυρόμενοι/ες για τις αναστολές εργασίας και το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here