Εμβόλιο παιδιά: Άνοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμού για παιδιά 5-11 ετών – Στις 15/12 το πρώτο εμβόλιο


Άνοιξε την Παρασκευή 10/12 η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5-11 ετών. Το πρώτο ραντεβού για εμβόλιο θα είναι στις 15 Δεκεμβρίου.

Τα επιστημονικά δεδομένα για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-12 ετών

Στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα δεδομένα, πάνω από 5 εκατομμύρια παιδιά έχουν λάβει την πρώτη δόση και 1,8 εκατομμύρια έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ανέφερε στη χθεσινή (9/12) ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου. Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί παρενέργειες, ούτε μυοκαρδίτιδα, ενώ οι αρμόδιοι παρακολουθούν στενά τα δεδομένα και δεν έχει υπάρξει κάποια σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια, διευκρίνισε και προσέθεσε πως ανάλογα στοιχεία προκύπτουν και στο Ισραήλ.

Στις 13/12 η πρώτη παραλαβή παιδικών εμβολίων των εταιριών Pfizer/BioNTech

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) στις 25 Νοεμβρίου, ενέκρινε την χορήγηση του εμβολίου των εταιριών Pfizer/BioNTech σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Η πρώτη παραλαβή παιδικών εμβολίων στη χώρα μας θα γίνει στις 13 Δεκεμβρίου. Η παιδική δόση εμβολίου είναι 10 μικρογραμμάρια σε σχέση με τα 30 μικρογραμμάρια που είναι το εμβόλιο των ενηλίκων.

Πού θα γίνονται οι παιδιατρικοί εμβολιασμοί

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, οι εμβολιασμοί των παιδιών θα πραγματοποιούνται σε δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και σε Νοσοκομεία, ενώ σε πρώτη φάση θα υπάρξουν εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδιά σε 75 περιοχές της χώρας και σταδιακά θα προστίθενται και άλλα.

Ειδικότερα, στην Αττική οι παιδικοί εμβολιασμοί θα διενεργούνται στα ακόλουθα πέντε εμβολιαστικά κέντρα:

  • στο Παίδων Αγία Σοφία,
  • στο Παίδων Πεντέλης,
  • στο Ασκληπιείο Βούλας,
  • στο Κέντρο Υγείας Αγίας Σοφίας στον Πειραιά και
  • στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου.

Την ίδια ώρα, όπως διευκρίνισε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, «καταδρομικοί εμβολιασμοί» θα πραγματοποιηθούν στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές, όμοια με την πρώτη και τη δεύτερη δόση.

Όσον αφορά την δυνατότητα εμβολιασμού από οικογενειακό παιδίατρο, ο κ. Θεμιστοκλέους, δήλωσε ότι αρχικά οι εμβολιασμοί θα γίνονται στα εμβολιαστικά κέντρα και ακολούθως ο παιδίατρος κάθε οικογένειας θα μπορεί να χορηγεί το εμβόλιο τόσο στο παιδί όσο και στον ενήλικα συνοδό του.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ